Zion National Park

Het meest bezochte gedeelte van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande.

Het Nationaal park Zion is een natuurreservaat in de Verenigde Staten. Het werd in 1909 een National Monument, en in 1919 een National Park, in 1937 werd het park uitgebreid met Kolob.
De naam ‘Zion’ kreeg dit park van mormoonse pioniers in 1860. De mormonen of "Heiligen van Jezus Christus van de laatste dagen" zijn een religie die vooral in Utah gevestigd is. Afgeleid van het Bijbelse ‘Zion’, kreeg dit voor hen de betekenis van een plek van rust en veiligheid. Ook de naam Kolob komt uit hun geschriften, het betekent: de eerste schepping, een plek dichtbij God. Rond 2000 jaar geleden leefden hier "Anasazi" of oude Pueblo-volkeren, tot ongeveer 800 jaar geleden. Toen leefde de stam van de Paiute hier tot de mormoonse pioniers aankwamen.
Het park heeft 800 soorten planten, 75 soorten zoogdieren, 271 vogels, 32 reptielen en amfibieën en 8 soorten vis. Voorbeelden hiervan zijn herten, hagedissen en bedreigde diersoorten zoals de Peregrine Valk, de Mexicaanse Spotuil, de Southwest Willow Flycatcher en de Slak van Zion, nergens anders op de wereld te vinden.
Enkele natuurlijke verschijnselen in het park zijn Zion Narrows, Emerald Pools, Hidden Canyon, Angels Landing, The Great White Throne, Checkerboard Mesa, The Three Patriarchs, Kolob Canyons en Kolob Arch.

The Narrows

Riverside Walk
Lengte : 3,3 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil : 17 meter
Duur : 1,5 uur
De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, tot je uitkomt bij de bekende Zion Narrows. Hier is slechts enkele meters ruimte tussen de ruim 600 meter hoge bergwanden. Er is hier een klein strandje naast het water, veel mensen gebruiken deze plek als rustpunt, of om even pootje te baden of te zwemmen.

Aansluitend aan de hierboven genoemde Riverside Walk, kan je door het smalle ravijn The Narrows verder lopen. De lengte van de wandeling kan niet vooraf worden aangegeven, je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug. Deze prachtige hike is heel erg populair, vooral tijdens het begin is het dan ook bijzonder druk. Maar hoe verder je loopt, hoe stiller het wordt. Je mag enkele mijlen diep de kloof ingaan zonder permit, als je nog verder wilt gaan moet je vooraf wel een permit regelen. De hoogte van het water varieert, op veel plekken komt het water maximaal tot aan je knieën, het kan ook voorkomen dat je tot aan je middel door het water moet lopen. De ondergrond bestaat uit glibberige stenen waarover je makkelijk uit kunt glijden. Als je maar een klein stukje the Narrows ingaat, kan je eventueel eenvoudige waterschoenen, sandalen of oude sportschoenen gebruiken. Als je verder wilt lopen, dan is het aan te raden om speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning te huren, je kan dit in Springdale doen. Je kan daar ook wandelstokken huren, voor extra steun. De beste tijd voor deze hike is de zomer; het water staat dan minder hoog en is ook minder koud. Vooral tijdens de lente wordt de trail regelmatig afgesloten omdat het water dan te hoog staat.

Emerald Pools

Lower, Middle en Upper Emerald Pools Trail
Ter hoogte van de Zion Lodge kan je via een brug de Virgin River oversteken. Direct voorbij de brug splitst het pad zich, rechtsaf ga je naar de Lower Emerald Pools, en linksaf naar de Middle Emerald Pools.

Lengte Lower Emerald Pool Trail: 1,9 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil Lower Emerald Pool Trail: 21 meter
De wandeling naar de Lower Emerald Pool is heel eenvoudig. Het pad is verhard, en loopt door een schaduwrijke omgeving met veel planten en bomen. Na iets minder dan 1 kilometer bereik je een kleine waterval; het water valt hier van de bovenzijde van een overhangende rots naar beneden. Het komt terecht in de kleine waterplas Lower Emerald Pool, iets beneden het pad. Je kan achter de waterval doorlopen; het pad is hier door het stuifwater een beetje glad. Als je alleen de Lower Emerald Pool wil zien, ga je vanaf hier via hetzelfde pad terug.

Lengte Middle Emerald Pool Trail: 2,7 of 3,2 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil Middle Emerald Pool Trail: 46 meter
De Middle Emerald Pool ligt 25 meter hoger dan de Lower Emerald Pool. Er lopen twee verschillende paden naar deze kleine waterplas. Je kan eerst naar de Lower Emerald Pool gaan, en – nadat je onder de waterval bent doorgelopen – via een 400 meter lang rotsachtig pad naar boven klimmen. Op verschillende plaatsen zijn treden in de rotsen uitgehouwen. De omgeving is hier veel minder groen dan rondom de Lower Emerald Pool Trail.
Je kan de Lower Emerald Pool ook overslaan. Neem dan bij het begin van de wandeling – direct voorbij de Virgin River – de linkerafslag. Deze Middle Emerald Pool Trail is 1,6 kilometer lang, en veel steiler dan de Lower Emerald Pool Trail. Je klimt hier 46 meter omhoog over een voornamelijk zanderige ondergrond. Als je dichterbij de waterpoel komt, wordt het pad wat rotsachtiger. Vanaf de Middle Emerald Pool heb je een erg mooi uitzicht over de zuidelijke helft van Zion Canyon.

Lengte Upper Emerald Pool Trail: 1,6 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil Upper Emerald Pool Trail: 61 meter
De trail begint bij de Middle Emerald Pool; voor de totale lengte en het totale hoogteverschil moet je dus de gegevens van de Middle Emerald Pool Trail hierbij optellen.
Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterplassen. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand met veel rotsblokken en planten daar omheen. Tijdens de winter- en lentemaanden is er een kleine sluierachtige waterval te zien; het water valt van de bovenzijde van de rotswand naar beneden en komt terecht in de Upper Emerald Pool. De Upper Emerald Pool Trail is een 800 meter lang pad, dat helemaal is bezaaid met rotsblokken. Via die rotsblokken klim je 61 meter naar boven. Je kan alleen via hetzelfde pad terug.

Hidden Canyon

Hidden Canyon Trail
Lengte officiële trail: 3,5 kilometer (heen en terug)
Lengte inclusief de canyon zelf: 5,4 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 305 meter
Duur: 3 uur
Vanwege het hoogteverschil is dit een behoorlijk zware trail. Eerst klim je omhoog via steile switchbacks en via een in de rotswand uitgehakte trap. Daarna wordt het pad veel minder steil, maar wel erg smal. Omdat je hier direct langs een diepe afgrond loopt, is deze trail niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op de smalste gedeeltes zijn kettingen bevestigd, waaraan je je vast kan houden. De officiële trail eindigt op de plek waar Hidden Canyon begint. Als je verder wilt lopen – de canyon in – dan kom je op enkele plekken obstakels tegen in de vorm van grote rotsblokken. Met een klein beetje moeite kan je hier wel overheen klimmen. Hidden Canyon is heel smal, en de zandstenen wanden zijn erg hoog. Het is tijdens dit deel van de wandeling dan ook aanmerkelijk koeler dan tijdens de klim omhoog. In Hidden Canyon staat, direct langs de rotswand, een mooie kleine natuurlijke boog. Kort nadat je die voorbij bent gelopen kom je een nog hogere versperring van rotsblokken tegen, dit punt is voor de meeste mensen het einde van de trail. Je loopt via dezelfde weg terug naar de trailhead. Terwijl je via de switchbacks omlaag loopt heb je een bijzonder mooi zicht over Zion Canyon.

Angels Landing

Angels Landing Trail
Lengte: 7,7 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 454 meter
Duur: 4 uur
De Angel’s Landing Trail is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Maar tegelijkertijd is het ook een vrij zware trail, het laatste gedeelte is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Via een brug steek je de Virgin River over. Vervolgens ga je rechtsaf over een verhard pad, dat in het begin vrij vlak is. Het einddoel van de wandeling is vanaf hier al zichtbaar, namelijk de uiterste punt van de hoge klif die schuin rechts voor je ligt. Al snel bereik je het eerste zware gedeelte van de trail: een serie switchbacks (bochten) waarmee een flink hoogteverschil overwonnen moet worden. Daarna loop je over een afstand van enkele honderden meters door de diepe, smalle en vooral ook heel koude Refrigator Canyon. Dit gedeelte van de wandeling is vrij vlak. Je bereikt nu een tweede serie switchbacks, die Walter’s Wiggles worden genoemd. Er zijn 21 bochten; de afstanden tussen de bochten zijn heel kort, maar het pad is hier wel bijzonder steil. Je komt nu uit bij Scout’s Overlook, een open plek vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het dal, dat inmiddels ver beneden je ligt. De ondergrond bij Scout’s Overlook bestaat uit slickrock (gladde rotsplaten), het verharde pad eindigt hier. Voor je zie je het begin van het laatste deel van de wandeling, een rots waar je met behulp van enkele kettingen omhoog kunt klimmen. Rechts van je ligt een diepe afgrond; mensen met hoogtevrees en mensen die niet goed kunnen klimmen haken hier dan ook af. Na de eerste klim langs de kettingen ga je weer een stuk naar beneden. Om vervolgens uit te komen bij een smalle bergkam die uit slickrock bestaat, met links en rechts van je diepe afgronden. Het laatste stuk ga je – opnieuw met behulp van kettingen – nog eens flink omhoog; tijdens de laatste 800 meter van de trail stijg je nog tot 150 meter boven het niveau van Scout’s Overlook. Voor zover je er aan toekomt om hier om je heen te kijken: het uitzicht rondom is geweldig. De trail eindigt op de platte langgerekte top; veel mensen die tot hier zijn gekomen hebben hun namen in de rotsen gekerfd. Het uitzicht vanaf Angel’s Landing behoort tot de mooiste binnen het Nationale Parkenstelsel.


The Great White Throne

De grote witte troon is een hoogtepunt in Zion National Park, een wereldklasse prestigeobject van zandsteen. Het hele bouwwerk bestaat uit Navajo zandsteen, een van 's werelds grootste zandsteen. Een van de opvallende dingen over de grote witte troon is dat terwijl de top wit is, de basis rood is. Eens dacht men dat deze Navajo een superreus-klasse reservoir van aardolie was.Eens dat de  zandsteen blootgesteld werd begon door erosie, echter, de olie- en gas te ontsnappen,en langs de weg de rode zandsteen pigmenten waren door chemische reductie . Dit zou gebeurt zijn tijdens het krijttijdperk, toen de sfeer een zeer hoge kooldioxide had in vergelijking tot vandaag. Of de massale oxidatie van het olie-reservoir Navajo en anderen beïnvloed hebben voor de globale atmosfeer is een intrigerend onderzoeksprobleem.

Checkerboard Mesa

“Checkerboard Mesa is moeilijk te missen en moeilijk te vergeten”

Deze Mesas zijn één van mijn favoriete aardvormen in Zion National Park. Ze zijn niet de meest majestueuze of Mammoth, maar ik denk dat ze het meest interessante. Het kraken in de rotsen is door de langzaam veranderende druk veroorzaakt als elke laag en gefolterde begraven is. De kleuren, wanneer met de andere bekeken zijn weekendlunches en de groene bomen onvergetelijk. Uiteindelijk zullen deze Mesas niets maar een stapel van wit zand, dus niet vertragen niet vele duizenden jaren voordat u ze zien.

Te vinden dit Mesas, u alleen hebben aandacht en worden ze een van de eerste dingen die je zien wanneer u binnenkomt de Park rijden vanuit het Oosten op Mt. Caramel snelweg. Pull offs zijn talrijk voor beeld ops. Geniet van.


Court of the Patriarchs

The Three Patriarchs


van links naar rechts Abraham, Isac en Jacob

Bij deze halte kunt u een zeer korte wandeling doen naar een uitzichtspunt op de drie "patriarchs", drie bergtoppen vernoemd naar de Bijbelse figuren Abraham, Isaac en Jacob.
Het Hof van de Patriarchen is een gemakkelijke klim vanaf de parkeerplaats. Een kleine Elevation beklimmen, enkele kronkelpaden in het pad, maar zeer gemakkelijke beklimmen. Vergeet uw fototoestel niet zoals de foto's kansen eindeloos zijn.

Kolob Canyons en Kolob Arch

Kolob Arch Trail

Lengte: 23 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 213 meter
Duur: 9 uur (heen en terug)
Dit is een zware tocht langs de riviertjes Timber Creek en La Verkin Creek, en die eindigt bij Kolob Arch, een natuurlijke stenen boog met een overspanning van 94 meter. Dit is een van de grootste bogen ter wereld.
Begin- en eindpunt: aan Kolob Canyons Road, net voorbij Lee Pass

Kolob Canyons Viewpoint

Aan het einde van Kolob Canyons Road heb je een mooi uitzicht op de Finger Canyons.

KOLOB TERRACE ROAD

Deze weg begint bij het plaatsje Virgin aan de UT-9, en staat slecht aangegeven. Na zo'n tien minuten rijden gaat de weg vrij steil omhoog. Ongeveer 8 mijl ten noorden van Virgin begint de populaire Left Fork of North Creek trail.
Om deze lange trail te mogen lopen heb je een permit nodig, er worden maximaal 50 mensen per dag toegelaten. Bij Kolob Terrace Road is geen Visitor Center, je moet hiervoor dus eerst naar een van de andere gedeeltes van het park.

Voorbij Left Fork verlaat de weg het park, en rijd je door een gebied met veel koeien en paarden. Daarna draait de weg naar het oosten, en ga je - sterk stijgend - opnieuw Zion in. Op dit punt begint de 11 kilometer lange Hop Valley Trail (enkele afstand), die uitkomt bij Kolob Arch in het Kolob Canyons gedeelte van Zion. (Kolob Arch ligt ongeveer 300 meter lager dan het beginpunt aan de Kolob Terrace Road). Blijf je de weg volgen, dan kom je bij het beginpunt van de 10 kilometer lange Wildcat Canyon Trail (enkele afstand). Deze trail leidt naar het hoog gelegen Lava Point, vanwaar je een uitzicht van 360º op de omgeving hebt. Lava Point is, verder in het noorden, ook via een dirtroad bereikbaar.

Je kan het park aan de noordzijde verlaten, en via een dirtroad doorrijden tot aan Cedar City.
Kolob Terrace Road is gesloten van november tot mei.

Weeping Rock


Bij deze halte kunt u via een 800 meter lang wandelpad naar de Weeping Rock, de Huilende Rots. Uit deze rots in de vorm van een halve maan sijpelt water, waardoor onderaan de rots allerlei soorten planten groeien.
Bij de Weeping Rock halte kunt u ook een aantal andere wandelingen starten, waaronder de East Rim Trail.


Temple of Sinawava

de 1.347 meter hoge Temple of Sinawava,

De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, tot je uitkomt bij de bekende Zion Narrows. Hier is slechts enkele meters ruimte tussen de ruim 600 meter hoge bergwanden. Er is hier een klein strandje naast het water, veel mensen gebruiken deze plek als rustpunt, of om even pootje te baden of te zwemmen.

De Tempel van Sinawava trail is een leuke gemakkelijke wandeling. Er is niets technische over deze wandeling. Dit is ook het einde van de route van de Zion Canyon Pittoresk rijden. Breng een fles water en een camera als de foto's kansen eindeloos zijn.

goede informatie op volgende site: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/utah/zion/zion.html

terug inhoud