Williams Arizona

de poort naar de Grand Canyon op de Route 66

 

Wat te doen in Williams

Bearizona Wildlife Park

Type: Natuurgebieden/gebieden met wilde dieren

Nuttige informatie: Activiteiten voor jonge kinderen, Activiteiten voor oudere kinderen

Goed geen lions of tijgers, maar veel beren, brown bizons en witte bizons, havelina geopende Vossen, en de rivier otters en diverse kleinere dieren en een achtertuin verscheidenheid van kippen en geiten. Voor een redelijke entree rijdt u een 2 mijl tour door het park naar bekijk de fossielen van dieren. De reis eindigt op een centrale Concourse met tentoonstellingen van baby beren en een scala aan andere kleine dieren. Er is een eten concessie en een cadeauwinkel en goed bewaarde toiletten. Er is een amfitheater voor reisgezelschappen. De setting is de pijnbomen net ten oosten van Williams, Arizona.

Williams Depot

Maak tijd de Williams Depot te bezoeken. Het is een volledig operationele trein depot met ticket agenten en de charme van begin 1900. Het heeft ook een prachtige souvenirs dat u nergens anders zult vinden. Er is een grote verscheidenheid van centraal, ansichtkaarten en een speciale kamer gewijd aan kinderen souvenirs tegen een redelijke prijs. Neem enkele ogenblikken in de Williams Depot. Het zal de moeite waard.

 

Pete's Rt 66 Gas Station Museum

Een leuke plek Pete's gas station. Een kleine ruimte met oude reclame borden en gebruiksvoorwerpen. Vraag of Pete er is en hij verteld net zolang tot je er zat van wordt :-) . Daarnaast een ruimte met moderne souveniers, wij hebben een mooie route 66 neon klok gekocht en een schild van route 66. De prijzen zijn niet echt duur, verderop route 66 heb ik duurdere prijzen gezien. Pete rekent geen tax en als je meerdere dingen koopt krijg je wel wat korting. De auto voor de deur was de auto van zijn vader uit 1950. De auto rijd nog steeds en Pete is er zuinig op. Leuke mensen om een praatje mee te maken.

Thunder Eagle Native Art

We kwamen toevallig deze winkel tijdens een kort bezoek aan Williams. De eigenaar en zoon waren zo aardig en behulpzaam. De sieraden is absoluut prachtig. Ik wilde bijpassend turquoise rings voor mezelf en mijn dochter. Er waren zo veel prachtige rings om uit te kiezen. Ik heb uiteindelijk besloten om op de rings, veel aan mijn man's delight. Het was zo interessant te leren over de Sleeping Beauty mine gelegen nabij Globe, Arizona en hoe het nog steeds in bedrijf is. Als u in de buurt bent moet je stoppen en bekijk alle van de prachtige sieraden en andere Native American art in deze winkel. Zeer aan te bevelen.

meer informatie op TripAdvisor

 

Grand Canyon (Tusayan)


Sommige toeristen verkennen de canyon ook via kleine vliegtuigjes of met een helikopter.


De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase.
Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is.
De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept, door de verschillende samenstelling van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het verdient dan ook aanbeveling om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.
Geschiedenis
De eerste Europeaan die de canyon zag was de Spanjaard García López de Cárdenas die het gebied in 1540 verkende. Lang voor die tijd was het gebied reeds bewoond door Indianen, waarvan sommigen hun nederzettingen bouwden in de wanden van de Canyon. Momenteel wonen nog steeds zo'n 500 indianen in de Grand Canyon.
Het Nationaal Park Grand Canyon was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. President Roosevelt was een groot voorvechter voor het behoud van het gebied en kwam er vele malen om er op poema's te jagen en te genieten van het overweldigende uitzicht. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim, maar er zijn ook bijzonder rustige plekken te vinden. De canyon is meer dan 1600 meter diep. Het is mogelijk er in af te dalen maar dit vergt, vanwege de grote diepte en de enorme hitte, een goede conditie en nog betere voorbereiding. Hoe lager men komt, des te hoger de temperatuur wordt. Sinds 21 maart 2007 kan ook de Grand Canyon Skywalk bezocht worden, een glazen brug die 1200 meter boven de begane grond hangt. Deze is echter niet te vinden in het nationale park, maar bij Grand Canyon West, het gebied van de Hualapai-indianen, die dan ook de exploitatie in handen hebben.

North Rim

De North Rim van de Grand Canyon is de benaming voor de noordelijke rand van de Grand Canyon. De North-Rim is bereikbaar via lokale weg 67 door Kaibab National Forest, die begint bij Jacob Lake. In de winter is deze weg gesloten.
Enkele uitzichtpunten zijn: Bright Angel Point, Point Imperial, Vista Encantada, Roosevelt Point, Cape Final en Cape Royal. Er zijn diverse wandelingen zoals de Bright Angel Trail, Cape Final Trail, Cape Royal Trail, Cliff Spring Trail, Ken Patrick Trail, North Kaibab Trail, Transept Trail, Uncle Jim Trail en Widforss Trail.

South Rim

De South Rim van de Grand Canyon is de benaming voor de zuidelijke rand van de Grand Canyon in de omgeving van Grand Canyon Village. Hier zijn de meeste toeristen door de bustochten en andere bezigheden Over het algemeen worden de uitzichten op de Grand Canyon vanaf deze kant als spectaculairder ervaren dan de uitzichten vanaf de North Rim (noordelijke rand). De South Rim is aantrekkelijker voor toeristen omdat er meer faciliteiten (restaurants, verharde paden, kampeerplaatsen) zijn dan aan de North Rim.
Enkele uitzichtpunten zijn: Hermit's Rest, Hopi Point, Pima Point, Powell Point, Mather Point, Yaki Point, Shoshone Point, Grandview Point, Moran Point, Zuni Point, Lipan Point en Navajo Point. Ook is er het Tusayan Museum en de Desert View Watchtower. Er zijn diverse wandelingen te maken zoals de Bright Angel Trail en South Kaibab Trail.
De U.S. Route 89 in Utah gaat naar de North Rim via Cameron, afslag links voor Page naar Jacob Lake.


Tusayan Ruins zijn echte overblijfselen van een klein Anasazi-dorp. De resten zijn door wetenschappers gedateerd op 1.100 na Chr. De Anasazi leefden toen in grote delen van dit gebied. In het bijbehorende museum kun je een glimp opvangen van hoe het leven er hier destijds uit heeft gezien. Het is eigenlijk verplichte kost om te begrijpen hoe de mens met dit natuurgeweld is omgegaan.


  
Yavapai Observation Station


Vanuit dit gebouw heb je - via enkele grote ramen - een panoramisch uitzicht over de canyon. Er staan borden waarop de namen staan aangegeven van de rotsformaties die je vanaf hier kan zien. De lichtval is het mooist tijdens de ochtend en de avond.
De bezoekers ervaren een adembenemende Grand Canyon in dit observatie station
Het maak je verliefd op deze plaats en betoverd u met haar natuurlijke schoonheid en dompelt u in haar glorie om de canyon nog eens opnieuw te bekijken. Dit station toont sommige kleine exposities van de geologische geschiedenis van die grote Grand Canyon beschrijft.

Mather Point

Deze prachtige plek is vernoemd naar Stephen Mather, die de eerste directeur van het Nationaal Park in de Grand Canyon was. Bezoek deze plaats en laat u betoveren door de natuurlijke omgeving. Het is een van de belangrijkste bestemmingen van de Canyon en is het hele jaar door geopend.


Voor veel mensen is dit de eerste kennismaking met de Grand Canyon. Je ziet hier Pipe Creek Canyon 2100 meter onder je liggen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg moeilijk zijn hier een parkeerplaats te vinden. Dichtbij Mather Point ligt de Canyon View Information Plaza. Dat is het beginpunt van de groene busroute, en ook het meest oostelijke punt van de blauwe busroute.


Desert View Watchtower – Colorado river

Desert View Watchtower is een 21 m hoge stenen toren gelegen aan de East Rim Drive bij de South Rim van de Grand Canyon ten oosten van Grand Canyon Village in Grand Canyon National Park in Arizona in de Verenigde Staten.
De toren is voltooid in 1932 en werd ontworpen door de Amerikaanse architect Mary Colter, een werknemer van de Fred Harvey Vennootschap. Het interieur bevat muurschilderingen van Fred Kabotie.
De onderste verdieping van de toren bevat een winkel, terwijl de bovenste verdieping een observatie dek is waar bezoekers van het nationaal park de oostelijke delen van de Grand Canyon kunnen zien. Desert View Wachttoren werd op 28 mei 1987 een United States National Historic Landmark.

terug inhoud