Sonora Pass

De Sonora Pass is een prachtige route en deze is twee uur langer dan de route van de Tiogapass. Om deze reden is het verstandig om iets vroeger dan gepland te vertrekken zodat u dan ook optimaal van de rit kunt genieten, het is werkelijk de moeite waard!
De route is dan ook een zgn. ‘Scenic Route’. U rijdt vanaf El Portal/Mariposa via de 140. Deze splitst zich in de 120 die u gaat volgen in westelijke richting. U rijdt richting Sonora een plaatsje gelegen aan de 49’ers trail waar de Gold Rush van weleer nog steeds te proeven is. Vanaf Sonora volt u de 108 in noordelijke richting waar u o.a. de volgende plaatsen passeert: Long Barn, Dardanelle en Devils Gate. U rijdt door over deze weg die overgaat in de 395 (zuidelijke richting) langs Bridgeport en Mono Lake. Vanaf hier kunt u uw aanrij route volgen die bij uw hotel voucher bevestigd is.


Donell dam

De Donnell dam is gevestigd op de middenvork van de Stanislaus rivier in Stanislaus National Forest langs de Ca Weg 108 (Pas Sonora) op de westelijke helling van Sierra Nevada' s. De dam zit in een zeer smal gedeelte van de riviercayon en heeft één enkele toegangsweg (5N09X)' weg 4.700.

 

Groveland, California

Ligging: 24 miles (38 km) van ingang Yosemite ; 41 miles (66 km) van Yosemite Valley; via Highway 120

Bevolking 1,500; hoogte 2,844 feet (860 meters)

 

Groveland is volgens USA normen een bescheiden stad, maar het is nog steeds de grootste stad tussen Sonora en Yosemite van Big Oak Flat (Noordwest) ingang, en de laatste plaats waar u nog in het groot inkopen kan doen vóór Yosemite dorp. Er zijn een half dozijn kleine herbergen en B & Bs weggestopt in Groveland, met inbegrip van twee opmerkelijke antieke hotels aan de hoofdstraat: het Groveland Hotel, gebouwd in 1849, en het Hotel Charlotte. Beide zijn opgenoemn in het National Register of Historic Places. De Iron Door Saloon dateert uit 1852.
Het is een mooie, rustige en bij genietbare stad met een korte maar funky antieke hoofdstraat en haar zeer eigen museum.

terug inhoud