Los Angeles

Wijken van Los Angeles

U kunt in Los Angeles City diverse wijken gaan bezoeken, waardoor u de mogelijkheid heeft om er een zeer complete trip van te maken. Als tweede stad van Amerika, achter New York, heeft de stad ontzettend veel te bieden en zal de verveling nauwelijks kans krijgen om toe te slaan. Er gaan uiteraard verhalen de ronde over de gevaarlijke wijken in de stad, maar dat valt reuze mee zolang u voor de meest toeristische gebieden kijkt. De wijken van Los Angeles als :

Venice Beach

Venice Beach is een van de meest populaire stranden in heel Califonia en behoort daarmee tot de plaatsen waar ook de inwoners van Los Angeles graag komen. Het is wat dat betreft een uitstekende wijk binnen de stad, waar u op een heerlijke manier kunt verblijven terwijl u de stad bezoekt. De naam van Venice Beach is afgeleid van Venetië, aangezien er sprake is van een behoorlijk netwerk van kleine kanalen en sloten. Het is alleen daarom al heerlijk om er een keer rond te gaan lopen en Los Angeles zo op een heel nieuwe manier te leren kennen.

Venice Beach LA kent daarnaast een erg drukke boulevard. Het is daar heerlijk flaneren, maar u dient er wel uit te kijken voor zakkenrollers. Men weet er maar al te goed dat er een hoop mensen met aardig wat geld op zak komen, waardoor u er gemakkelijk doelwit van wordt. Door uw spullen goed op te bergen kunt u met een gerust hart over de boulevard van Venice Beach lopen en bijvoorbeeld een drankje gaan drinken. Vooral tijdens de avonduren is de boulevard erg druk, waardoor u er rekening mee dient te houden dat u niet overal zomaar door zal kunnen lopen.

 

Waar is Venice Beach ?
U kunt Venice Beach, zoals de naam al aangeeft, vinden aan het strand. Het mooie is dat dit strand niet alleen gemakkelijk te vinden is, maar het ook een plaats is waar u van alles kunt gaan beleven. Er is eigenlijk altijd wat te doen en de kans is aanwezig dat u daarnaast bijvoorbeeld Julia Roberts tegen het lijf loopt die er woont. Daarnaast is ook de band The Doors er opgericht en wonen er enkele andere beroemdheden. Zo kunt u optimaal genieten van het strand van Venice Beach en mag een bezoek zeker niet ontbreken tijdens uw reis.

Santa Monica

Santa Monica is een stad van circa 96.500 inwoners (2004) in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Men werkt hier voornamelijk in de dienstverlenende sector. De stad heeft een universiteit. Het radiostation KCRW is hier gevestigd, één van de bekendste publieke radiostations van de Verenigde Staten. Eén van de grote toeristische trekpleisters is de Santa Monica Pier.

De Santa Monica Pier is een pier in de Stille Oceaan aan het einde van de Colorado Avenue in de Amerikaanse stad Santa Monica (Californië). Het bouwwerk en het erop gevestigde pretpark Pacific Park zijn belangrijke toeristische attracties.

De Santa Monica Pier figureerde in een groot aantal speelfilms, waaronder Quicksand (1950), They Shoot Horses, Don't They? (1969), The Sting (1973) en Forrest Gump (1994). Ook was hij te zien in afleveringen van verschillende televisieseries, zoals in 1989 in Baywatch en in 1995 in Star Trek: Voyager.

Geschiedenis

De huidige Santa Monica Pier bestaat uit twee samengevoegde pieren, die lange tijd toebehoorden aan verschillende eigenaren. De oudste daarvan is de lange en smalle Municipal Pier, die werd geopend op 9 september 1909 en werd aangelegd door de stad Santa Monica ten behoeve van de afvoer van rioolbuizen. De andere pier is de korte en brede Pleasure Pier, oorspronkelijk ook bekend als de Newcomb Pier. Deze werd in 1916 aangelegd door Charles I.D. Looff en zijn zoon Arthur Looff, die er een attractiepark op bouwden. Aanvankelijk werd deze pier ook wel de Looff Pier genoemd. In opdracht van de stad werden in 1938 de Municipal Pier en de Newcomb Pier met elkaar verbonden door een brug en werd een toegangspoort geplaatst. De Newcomb Pier werd in 1953 door de stad aangekocht.

In de jaren zestig werden verschillende plannen gelanceerd die tot de sloop van het complex zouden hebben geleid. Een daarvan was het idee om op de plaats van de pier een kunstmatig eiland aan te leggen, waarop een hotel met 1500 kamers zou moeten worden gebouwd. Het stadsbestuur ging met dit plan akkoord. Dit leidde tot protesten van inwoners van Santa Monica, die zich verenigden in een actiegroep, Save the Santa Monica Bay. Onder druk hiervan zag de stad zich in 1973 genoodzaakt de sloopvergunning in te trekken.

Pacific Park is een attractiepark in Santa Monica, in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Het pretpark bevindt zich op de Santa Monica Pier aan de Santa Monica Beach. Er zijn twaalf pretparkattracties, waaronder een door de zon aangedreven reuzenrad en een achtbaan. Toegang tot Pacific Park is gratis; individuele ritjes zijn betalend. Hoewel de Santa Monica Pier al bijna honderd jaar een entertainmentfunctie vervult, opende het huidige pretpark pas in 1996.

Een voornaam onderdeel van de Santa Monica Pier is Pacific Park, een pretpark waarvan onder meer een achtbaan, het Santa Monica Pier Aquarium, La Monica Ballroom, verschillende restaurants en speelhallen deel uitmaken. Ook The Carousel behoort hiertoe, een in 1922 gebouwde draaimolen met 44 handgemaakte houten paarden, muzikaal begeleid door een draaiorgel. Tot 1939 was deze attractie gehuisvest in de Looff Hippodrome. Dit gebouw werd in 1987 tot National Historic Landmark verklaard.

Verschillende films en televisieseries zijn opgenomen in Pacific Park. Het attractierpark verscheen in de film Fat Albert (2004), in Camp Rock 2 (2010) en in de Disney-serie Hannah Montana.

Oorspronkelijk was ook een groot reuzenrad onderdeel van Pacific Park. Dit werd echter in 2008 op eBay geveild. Het werd verkocht aan een investeerder uit Oklahoma City, die het object daar liet herplaatsen.

Los Angeles bezienswaardigheden

Er zijn talloze bezienswaardigheden te vinden in Los Angeles, waardoor u zich tijdens een bezoek in ieder geval geen moment hoeft te vervelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek gaan brengen aan het Hollywood sign, het teken dat iedereen over de hele wereld kent. Veel van de bezienswaardigheden komen terug in diverse films, waardoor de kans groot is dat u ze zal herkennen, zonder dat u er zelf ooit echt geweest bent. Het leuke daarvan is dat de bezienswaardigheden in Los Angeles er als het ware voor zorgen dat u zich er direct thuis voelt, zonder dat u precies aan kunt wijzen waar dat vandaan komt.

Bezoek het Hollywood Sign Los Angeles.

De Hollywood Sign is een karakteristiek punt in Hollywood, Los Angeles, bestaande uit grote witte letters die de naam van het gebied spellen. Deze letters zijn 15 meter hoog en werden in 1923 geplaatst. Oorspronkelijk waren ze bedoeld om reclame te maken voor land dat te koop was en stond er ook Hollywoodland. Jarenlang werden de letters, die oorspronkelijk maar voor anderhalf jaar geplaatst waren, niet onderhouden. In 1932 pleegde de actrice Peg Entwistle zelfmoord door van de letter "H" te springen.'

Vanaf 1949 heeft de Kamer van Koophandel van Hollywood het onderhoud van de letters overgenomen. In dat jaar deed de kamer het voorstel om de letters op te knappen en de laatste vier (LAND) te laten vervallen. Oorspronkelijk waren de letters ook verlicht. In 1978 werden de letters wederom op kosten van de Kamer van Koophandel gerepareerd waarbij donors een bedrag van $ 27.000 bijeenhaalden om kapotte letters te vervangen. De nieuwe versie werd op 14 november 1978 live gepresenteerd tijdens het 75-jarig bestaan van Hollywood tijdens een uitzending waar 60 miljoen mensen naar keken. In november 2005 werden de letters wederom opgeknapt.

 

In 2010 werden de letters bedreigd door een vastgoedproject, waardoor deze niet meer duidelijk zichtbaar zouden zijn. De vastgoedmakelaar wilde het project verkopen voor 12,5 miljoen dollar (9,4 miljoen euro). Enkele bekende Hollywood-sterren zoals Steven Spielberg en Tom Hanks deden een duit in het zakje. Playboy-oprichter Hugh Hefner had er zelfs 900.000 dollar (680.000 euro) voor over. Ook de staat Californië betaalde meer dan drie miljoen dollar mee. Dankzij de geldinzamelingsactie zijn de letters gered.

Het Hollywood sign is natuurlijk over de hele wereld bekend. De kans is erg klein dat u het gigantische bouwwerk nog nooit gezien heeft, aangezien het binnen films een zeer populair shot is. De Hollywood studio’s hebben ervoor weten te zorgen dat het Hollywood sign in principe bij iedereen bekend is. Uiteraard gaat er een mooi verhaal schuil achter het sign en kunt u er een bezoek aan gaan brengen zodra u naar Los Angeles gaat. Het prachtige en zeer bekende bouwwerk behoort wat dat betreft absoluut tot de bezienswaardigheden die u simpelweg een keer gezien moet hebben wanneer u naar LA gaat.

Hollywood sign

Een bezoek aan het Hollywood sign zelf is ten strengste verboden, aangezien u er niet bij in de buurt mag komen. Het is verstandig om u daar goed aan te houden, aangezien men het sign streng in de gaten houdt met camera’s en ze niet bepaald vriendelijk zijn tegen mensen die zich er niet aan houden. Uiteraard kunt u er wel bij in de buurt komen, om er bijvoorbeeld een mooie foto van te kunnen maken. U kunt het best naar het Griffith Park Observatory gaan om een bezoek aan het Hollywood sign te brengen en er een mooie foto van te kunnen maken. Er zijn ook vele bus tours of city trips die langs het Hollywood Sign komen, vanuit deze bus kan u ook prachtige foto’s maken.

Genieten in Griffith Park in Los Angeles

In het Griffith Park in Los Angeles zijn diverse films opgenomen, waardoor de kans groot is dat u er allerlei bekende elementen tegen zal komen. Het park is van 6 uur ’s ochtends tot en met 10 uur ’s avonds geopend, waardoor u er de hele dag kunt gaan genieten van de sfeer en het heerlijke weer. Hierdoor is het Griffith park een ideale bezienswaardigheid. U kunt er gratis parkeren aan de zuidkant van Vermont Canyon Road, waardoor u er bovendien gemakkelijk kunt komen wanneer u met de auto gaat. Daarnaast zijn er veel dingen te doen in het Griffith Park in Los Angeles, waardoor u zich in ieder geval geen moment zal vervelen tijdens een bezoek

 

Waar is het Griffith Park

Het Griffith Park in Los Angeles bevindt zich dus aan de Vermont Canyon Road, waar u bovendien gratis kunt parkeren wanneer u met de auto komt. Uiteraard grenst het park aan meer straten, maar het valt aan te raden om gebruik te maken van deze ingang. Zo kunt u een bezoek brengen aan een van de mooiste onderdelen van de stad, waar de inwoners dan ook graag op een trotse manier over praten.
Onderdelen van het Griffith Park
Binnen het Griffith Park in Los Angeles valt er meer te doen dan joggen en genieten alleen. Zo kunt u bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Los Angeles Zoo en kunt u een potje basketbal spelen op het basketval veld. Tenslotte vindt u er ook het Museum of America en kunt u er dus een dagje uit van maken wanneer u er naartoe gaat. Het park zelf is gratis toegankelijk, maar het is van belang om er rekening mee te houden dat u voor de dierentuin wel entree dient te betalen. Zo kunt u genieten van een heerlijke dag in het Griffith Park in Los Angeles en valt er voor het gehele gezin voldoende te zien en te doen

Themaparken in Los Angeles

Allereerst behoren de diverse themaparken in de stad natuurlijk bij de bezienswaardigheden van Los Angeles die u in ieder geval niet mag missen. U kunt daarbij denken aan de Universal Studios, maar daarnaast ook aan Six Flags en natuurlijk Disneyland. De parken zijn op een zeer ruime manier opgezet, waardoor het verstandig is om er in ieder geval meerdere dagen voor uit te trekken. Zo kiest u voor een paar heerlijke dagen in LA, waarbij de bezienswaardigheden van Los Angeles ervoor zorgen dat u zich geen moment zal vervelen.

Genieten van Los Angeles

Daarnaast kunt u genieten van een aantal andere bezienswaardigheden in Los Angeles die gewoon gratis toegankelijk zijn, aangezien ze onderdeel uitmaken van de prachtige stad. U kunt daarbij denken aan Rodeo Drive en bijvoorbeeld de Hollywood walk of fame. Verder valt ook 1000 Steps Beach zeker aan te raden en kunt u wat dat betreft alle kanten op. Het is verstandig om in ieder geval uw camera mee te nemen, aangezien de kans groot is dat u beroemdheden tegen het lijf zal lopen. Zo geniet u optimaal van de bezienswaardigheden van Los Angeles en valt er in de tweede stad van Amerika altijd wat te beleven.

De bekende Rodeo Drive in Los Angeles

Rodeo Drive in LA is over de hele wereld bekend en beroemd, net als bijvoorbeeld Beverly Hills, dat dit uiteraard aan de bekende serie te danken heeft. Rodeo Drive staat vooral bekend als het ontzettend dure winkelgebied, waar het maar voor enkelen mogelijk is om daadwerkelijk aankopen te doen. Desalniettemin is het heerlijk om er een keer rond te lopen en er foto’s te maken van de omgeving die op een prachtige manier is vormgegeven. Zo kunt u optimaal genieten van een bezoek aan Rodeo Drive LA en is de kans groot dat u er met open mond zal kijken naar de winkels en hun producten. ‘s Avonds is de rodeo drive ook aan te raden. Hier kan je prachtige foto’s maken van de verlichte panden.

Hotels Rodeo Drive

Ook de hotels op Rodeo Drive zijn behoorlijk aan de prijs, aangezien het een gebied is waar vooral veel van de sterren graag verblijven. Het mooie daarvan is dat u de sterren er gewoon tegen het lijf kunt lopen, wanneer u er bijvoorbeeld een keer gaat kijken. De hotels op Rodeo Drive houden hun deuren over het algemeen gesloten voor de ‘gewone’ mensen, maar dat betekent niet dat u niet kunt genieten van bijvoorbeeld de prachtige gevels. Het is daarom dan ook van groot belang om uw fototoestel in ieder geval niet te vergeten wanneer u hier een bezoek aan gaat brengen.
Rodeo Drive shoppen
Op Rodeo Drive shoppen zal er voor de meeste mensen niet inzitten, aangezien dit ook wel het duurste winkelgebied ter wereld wordt genoemd. In de buurt van de echt dure straat is het vaak wel mogelijk om wat aankopen te doen, maar de meeste mensen kijken vooral naar de producten in de straat zelf. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om er een keer naar toe te gaan wanneer u in LA bent. Op Rodeo Drive shoppen staat wat dat betreft dan ook uitstekend binnen de rij bezienswaardigheden, aangezien het vooral om de uitstraling van dit winkelgebied gaat.

Hollywood

Hollywood is een stadsdeel van Los Angeles in de Verenigde Staten. Het werd in 1857 gesticht als een onafhankelijke stad ten westnoordwesten van het centrum van Los Angeles. Het is voornamelijk bekend als filmstad en historisch centrum van de Amerikaanse filmindustrie door de aanwezigheid van al zijn studio’s, aanverwante bedrijven en filmsterren. Hollywood wordt vaak gebruikt als synoniem voor de Amerikaanse filmindustrie, hoewel veel van de bedrijvigheid is verhuisd naar de omgeving, zoals West Los Angeles, San Fernando en Santa Clarita Valley. Veel secundaire filmindustriebedrijven, onder meer op het gebied van editing, effecten, naproductie en belichting, zijn echter in Hollywood gebleven.
Een bijnaam voor Hollywood is Tinseltown. Hollywood werd een officiële stad met zelfstandig bestuur op 14 november 1903. De stemming op dat moment was 88 voor opneming en 77 tegen.
In 1910, werd er vanwege een voortdurende strijd om een adequate watervoorziening te verkrijgen, besloten door de stads ambtenaren, dat Hollywood zou opgaan als een wijk van de stad van Los Angeles. Dit was een logisch gevolg omdat deze groeiende stad ondertussen het Los Angeles Aquaduct en water systeem, gebruik makend van de Owens River in de Owens Valley, had aangelegd. Een andere voordeel was dat Hollywood aangesloten zou kunnen worden op de riolering van Los Angeles.
Sinds de stad als wijk opging in Los Angeles, heeft Hollywood geen eigen bestuursorgaan meer. Een tijdlang is er een informele burgemeester van Hollywood “Mayor of Hollywood” geweest, benoemd door de lokale kamer van koophandel (Hollywood Chamber of Commerce). Johnny Grant hield deze positie van 1980 tot zijn dood op 9 januari 2008, maar de functie is sindsdien niet meer ingevuld.
Bij de annexatie zijn de namen en nummers van de straten gewijzigd in de vorm zoals we ze heden ten dagen kennen. Zo werd Prospect Avenue, gewijzigd in Hollywood Boulevard en werden alle nummers van dat district gewijzigd. 100 Prospect Avenue aan de Vermont Avenue werd gewijzigd in 6400 Hollywood Boulevard, en 100 Cahuenga Boulevard aan de Hollywood Boulevard veranderde in 1700 Cahuenga Boulevard.
Hollywood in brede zin omvat ook naastgelegen wijken als Beverly Hills, West Hollywood en Hollywood Hills, hoewel deze officieel geen deel uitmaken van de wijk Hollywood.

Beverly Hills

is een stad en gemeente in Los Angeles County, Californië, VS. Het wordt vooral omringd door de stad Los Angeles en de voet van de Santa Monica Mountains. De stad is met name bekend vanwege het grote aantal pop- en filmsterren dat er woont. Het behoort tot het gebied Hollywood, hoewel het niet deel uitmaakt van het district Hollywood maar een eigen stad vormt.
Geschiedenis
Het gebied dat eens Beverly Hills zou worden was vruchtbaar vanwege de stromen die daar in de regenachtige maanden samenkwamen. Het water stroomde uit de canyons en vormden een moeras, waar nu Beverly Drive en Sunset Boulevard zijn. Het vormde de habitat voor ganzen en eenden, wilde paarden en antilopen.
In 1900 werd het land aangekocht door de Amalgamated Oil Company, zij boorden een aantal proefgaten, maar konden geen olie vinden. In 1906 werd het land verkocht aan de Rodeo Land and Water Company, die er een stad bouwde. De stad werd gebouwd met wijde straten, en een aantal verschillende bomen in de aanplanting. Aan het einde van 1913 had de nieuwe stad een hotel (het Beverly Hills Hotel) en een tramlijn en was het deel van Los Angeles. Het had 550 inwoners.
In 1919 bouwden Mary Pickford en Douglas Fairbanks hun huis, Pickfair, op Summit Drive, en vele andere beroemdheden volgden.
De Hollywood Hills zijn heuvels in Los Angeles County, Californië. Ze vormen het oostelijk deel van de lage oost-west lopende bergketen van de Santa Monica Mountains. Deze keten loopt van het Los Feliz District en Hollywood tot de Pacific Coast Highway, Malibu en Pacific Palisades (Californië). De Hollywood Hills vormen de noordelijke grens van het Los Angeles Basin.
Sinds de jaren 1920 zijn de Hollywood Hills sterk verstedelijkt en volgebouwd door de snelle groei van de stad Los Angeles en de omringende agglomeratie.
De Hollywood Hills omvat de heuvelige wijken ten noorden van West Hollywood en Hollywood, maar niet de meer westelijk gelegen buurten. Het gebied omvat Mulholland Drive, Beachwood Canyon, Laurel Canyon, Nichols Canyon en Mount Olympus en staat vol met villa's van de beroemdheden, onder anderen Shaquille O'Neal, Britney Spears, Tom Green, Avril Lavigne, Anthony Kiedis, Christina Aguilera, Justin Timberlake en Paris Hilton.
De Hollywood Hills zijn het meest bekend om het Hollywood Sign, dat vanuit vrijwel geheel Hollywood te zien is.
Een poging om van Hollywood wederom een zelfstandig stad met eigen bestuur te maken werd in november 2002 met een ruime meerderheid verworpen.
Een opmerkelijk feit was dat op 30 januari 1904 door de kiezers van Hollywood besloten werd voor de verbanning van drank in de stad, behalve wanneer het werd verkocht voor medicinale doeleinden. De stemming was 113 voor en 96 tegen. Hotels noch restaurants mochten wijn of sterke drank serveren vóór of na de maaltijden.
Als begrip wordt Hollywood ook gebruikt om te verwijzen naar de filmindustrie in en rond Hollywood. De eerste studio werd opgericht in 1911 door David Horsley van de Nestor Company. In datzelfde jaar vestigden zich er nog 15 onafhankelijke studio's. Filmproductiebedrijven trokken naar Hollywood vanwege het goede weer en de langere dagen. In de begindagen van de film was sterke kunstmatige verlichting nog niet mogelijk; de enige lichtbron die zorgde voor voldoende belichting van de film was de zon. Tot dan toe was New York de hoofdstad van de filmproductie geweest.

 

De Sunset Strip is de naam van het stuk van anderhalve mijl van Sunset Boulevard dat door West Hollywood loopt. De Strip loopt van de oostgrens met Hollywood (Marmont Lane) tot de westgrens met Beverly Hills (Phyllis Street).
Dit stukje van Sunset Boulevard, waar veel beroemdheden rondhangen, is vooral bekend om zijn boetiekjes, restaurants, rockclubs en nachtclubs, maar ook om de kleurrijke billboards.
Doordat The Strip net buiten de stadsgrenzen van Los Angeles lag, viel het gebied onder de wetgeving van "Sheriff's Department", dat minder streng was dan dat van de LAPD (Los Angeles Police Department). Het was illegaal om binnen de grenzen van de stad te gokken, maar legaal buiten die grenzen. Dit werkte de uitbouw van een wilder nachtleven dan in de stad LA in de hand. In de jaren '20 verhuisde een heel aantal nachtclubs en casino's naar The Strip die mensen uit de filmindustrie aantrokken. Tijdens de drooglegging werd er in de achterkamers alcohol geserveerd
.

 

De Hollywood Bowl

is een modern amfitheater in het Amerikaanse Hollywood, Californië. Het wordt grotendeels gebruikt voor muziekoptredens. De bowl in deze context is de natuurlijke holte in de aarde waarin het theater is gebouwd. Het theater opende op 11 juli 1922 op de plaats waar eerder een natuurlijk amfitheater genaamd de Daisy Dell was, sindsdien is het theater het zomeronderkomen van het Los Angeles Philharmonic en het Hollywood Bowl Orchestra.

Grauman's Chinese Theatre

is een filmhuis in Hollywood, Los Angeles, Californië. Het opende zijn deuren op 18 mei 1927. Van 1944 tot 1946 werden hier de Oscars uitgereikt, tegenwoordig gebeurt dat bij de 'buren' in het Kodak Theatre. Het theater dankt zijn naam aan Sid Grauman, de man die opdracht gaf tot het bouwen ervan. In 1977 werd op de 50e verjaardag van het theater een tijdcapsule ingemetseld.
Het bekendst is het theater tegenwoordig vanwege enkele tientallen betonnen tegels waar diverse beroemdheden hun hand- en voetafdrukken alsmede een persoonlijke boodschap in het natte cement hebben achtergelaten.

Het Dolby Theatre is een theater annex bioscoop in Hollywood, waar jaarlijks de Academy Awards uitgereikt worden. Tot 2011 was de naam van het gebouw Kodak Theatre.
Het in 2001 geopende theater is speciaal voor de Oscar-uitreiking ontworpen. Het heeft 3.400 zitplaatsen en heeft het grootste podium van de Verenigde Staten, terwijl de erachter gelegen ruimte plaats biedt aan 1.500 journalisten. De bouw is door het Kodak concern gesponsord met 75 miljoen dollar, waarmee het het recht van de naam van het theater verwierf. Nadat de firma Kodak in moeilijkheden kwam werd tijdens de 84ste Oscaruitreiking het theater tijdelijk het "Hollywood and Highland Center" genoemd. In de loop van 2012 kreeg het theater de naam "Dolby Theatre" met als hoofdsponsor Dolby Laboratories, Inc.

 

Loop over de Hollywood Walk of Fame

De Hollywood walk of fame is over de hele wereld bekend, waardoor de kans zeer groot is dat u er in ieder geval een keer van gehoord heeft, of er bijvoorbeeld al foto’s van gezien heeft. Zodra u naar LA gaat is het natuurlijk heerlijk om er een keer te gaan kijken. U kunt er zelfs een dagje uit van maken, aangezien er in de buurt van de Hollywood walk of fame altijd wat te beleven valt. Zo kunt u zich laten vermaken door de diverse straatartiesten, of kunt u er daarnaast voor kiezen om in de omgeving te gaan winkelen en een terrasje te pakken.

Waar is de Hollywood walk of fame

De Hollywood walk of fame bevindt zich langs de Hollywood Boulevard en Vinestreet. De walk of fame is wat dat betreft eigenlijk heel eenvoudig te vinden en is zo groot dat je er bijna niet omheen kunt. Op dit trottoir hebben inmiddels meer dan 2000 beroemdheden een eigen tegel met daarop hun naam en kleine afbeelding. Deze beroemdheden komen uit de film, televisie, radio, muziek en of theater wereld. De afbeelding op de tegel staat voor uit welke wereld beroemdheid komt. De eerste tegel is gelegd in 1960 en deze is toegekend aan actrice Joanne Woodward. Er zijn ook een aantal betonnen tegels met hand of voetafdrukken en tekst van een beroemdheid. Deze zijn te vinden ter hoogte van Grauman’s Chinese Theatre.

1000 Steps Beach Los Angeles

1000 Steps Beach behoort tot de meest mooie en best bezochte bezienswaardigheden van Los Angeles, wat vooral te maken lijkt te hebben met het feit dat men er optimaal van het leven geniet. De surfers komen er over het algemeen graag en het weer doet er altijd een flinke duit in het zakje. Het strand ligt in South Laguna Beach, waardoor veel vrouwen deze plaats dan ook zullen herkennen uit de serie Laguna Beach, of bijvoorbeeld The Hills. Deze series zijn uitgezonden door MTV en hebben beiden veel aandacht besteed aan 1000 Steps Beach, aangezien het natuurlijk een prachtig strand in LA is.
De naam van 1000 Steps Beach komt van een trap die er op het strand te vinden is. Het gaat om een behoorlijk steile trap, waarvan men standaard roept dat het je 1000 treden kost
om naar boven of naar beneden te lopen. Vanwege het feit dat iedereen het altijd maar over de trap had heeft men besloten om de naam van het strand aan de bekende trap te koppelen. Om die reden wordt er nu gesproken over 1000 Steps Beach.

 

Surfers op 1000 Steps Beach

Op 1000 Steps Beach zijn, als vanzelfsprekend, een hoop surfers te vinden die er genieten van het water en het heerlijke weer. Ook wanneer u zelf niet kunt surfen is het zeer de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen, aangezien ze prachtige stunts voor u uit zullen halen. Verder kunt u er gaan winkelen of kunt u kiezen voor een van de restaurantjes die er te vinden zijn. 1000 steps beach is ook heerlijk als u ‘s avonds tot rust wilt komen na een druk dagje

terug overzicht