The Cameron Trading Post History

Een swayback hangbrug over de kleine Colorado rivier verstrekte het eerste gemakkelijk snijpunt voor vele mijlen. Kort nadat de brug voltooid was, richtte Hubert en C.D. Richardson een handelspost op aan de zuidelijke oever voor de reizigers.


Vandaag is de handelspost Cameron eigendom van de mensen die daar werken. Veel van de Native American stammen in dit gebied hebben wortels generaties terug.
Nadat de broers Richardson de trading post doorgaven aan vele handen  besloot  een afstammeling van de Richardsons, Joe Atkinson, deze te kopen en in de jaren tachtig als een bedrijf werknemer-eigendom intestellen," zegt Carl.
Cameron is anders vandaag, omdat we het nu zelf beheren en we zijn trots om er een goede plaats van te maken waar het heerlijk is om te vertoeven.
De handelspost Cameron zorgde voor bijna een eeuw aan de bezoekers, reizigers en ontdekkingsreizigers die naar de woestijn vertrekken ten zuidwesten de nodige leveringen. In de vroege dagen, werd de handel bijna uitsluitend met de Navajo en Hopi Indianen gedaan voor wol, dekens, vee en droge goederen.
andaag, is de handelspost Cameron zeker een lang en ontspannen bezoek waard, u vindt er veel meer dan wol en droge goederen. Het is uitgegroeid tot een prestigeobject voor het Indiaanse en zuidwestelijk kunstwerk — alles, van traditionele dekens, manden, poppen en potten aan de mooiste Native American Indian kunst en juwelen vindt je hier. In de cadeauwinkel en markt,vindt je alles van plaatselijke makelij,alsook Indiaanse en zuidwestelijke typische vloerbedekkingen.
"Bijna 70 procent van onze middelen gaan naar de aankoop van Indiaanse handgemaakte items," zegt General Manager Carl Coleson. "We drijven vaak handel met andere handelsposten voor andere kunstenaarswerken."


"In de oude dagen, zag de trading post meestal lokaal verkeer en de inheemse Amerikanen kwamen naar de trading post voor advies, vertaaldiensten, counseling en handel. Vandaag hebben we waarschijnlijk 2.000 bezoekers die per dag gedurende het seizoen (April-oktober) waaronder bezoekers van over de hele wereld Elke dag zien we busladingen mensen via reizen. Soms kom je in de trading post en het klinkt als Babel, met iedereen die een verschillende taal spreken", zegt Carl.
"Maar terwijl het vandaag nu een hele andere wereld is bij de trading post dankzij de auto en het vliegtuig, drijven we nog steeds handel in een brede waaier van zeer hoge kwaliteit," zegt Carl.
Maar dat is niet alles! Gelegen aan de kleine Colorado rivier op State Route 89, de Lodge in de Cameron Trading Post biedt een centrale locatie voor een bezoek aan de Grand Canyon, Lake Powell, de Painted Desert, Sunset Crater en Wupatki nationale monumenten, Monument Valley en nog veel meer — allemaal binnen een paar uur rijden van de Lodge.
Het restaurant serveert een mix van traditionele, Amerikaanse, Mexicaanse en lokale gerechten. De meest populaire item in het menu is de Navajo Taco, gemaakt met traditionele indiaanse fry brood, kruidig gemalen rundvlees en bonen, groene Chili en meer.

 

 

Elephant Feet – Arizona

Zo nu en dan, zoals ik naar dingen zoek van een ongewone karakter in Arizona, duikt iets als een complete verrassing op. Iets waarover ik nog nooit gehoord heb, hoewel ik dacht alles gezien te hebben.
Verscheidene van hen die we onlangs aandeden als ik in het noordelijke deel van de staat liep en betrekkingen hadden met olifanten.
Of dingen die oproepen van mentale beelden van olifanten.
Ze zijn eigenlijk rotsformaties, maar ze zien eruit als olifantenpoten.
Twee van hen staan langs snelweg 160, op Tonalea ongeveer 20 mijl ten oosten van Tuba City in het Navajo-reservaat.
Ze zijn gigantische zandstenen pijlers en lijken zo goed op olifantenpoten dat je  niet eens hoeft scheel te kijken om ze in het beeld te krijgen.
Het feit dat de pijlers grijsachtig wit en bruin rood zijn in plaats van grijs heeft geen invloed op de illusie. Evenmin het feit dat ze over de 20 voet hoog zijn, maakt geen verschil uit.
Wie weet hoe groot deze woestijnstompers waren miljarden jaren geleden?

 

Monument Valley Navajo Tribal Park

Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials. Het grootste deel van het park ligt in Arizona, de meest noordelijke punt hoort bij de staat Utah.

Miljoenen jaren geleden bevonden zich in dit gebied veel meer rotsen, die bestonden uit diverse soorten gesteente. De zachtere lagen zijn door erosie weggesleten, waardoor zich de zogenaamde mesa’s hebben gevormd. Dit zijn brede rotsen die aan de bovenkant plat zijn. Het voortdurende erosieproces zorgt ervoor dat ook een mesa zeer langzaam wegslijt. De hardere bovenlaag slijt minder snel dan de zachtere zijkanten, een mesa wordt daardoor dus steeds smaller. Als de breedte van rots uiteindelijk kleiner is dan de hoogte, is het niet langer een mesa, maar een butte. Ook de butte slijt langzaam weg, totdat er een spire overblijft, een rotsnaald. Die uiteindelijk langzaam geheel zal verdwijnen.
Monument Valley is een Navajo Nation Tribal Park, dat betekent dat het behoort tot het grondgebied dat wordt beheerd door de Navajo Indianen. Sommige families wonen al generaties lang in dit gebied, en zij houden de tradities van hun voorouders in ere. Voor deze Indianen vormt het toerisme een belangrijke vorm van inkomsten.
Monument Valley ligt op de grens van de staten Arizona en Utah, en kan worden bereikt via Highway 163. Het wereldberoemde beeld van de lange lege rechte weg met het silhouet van de honderden meters hoge rotsen aan de horizon, is te zien als je vanuit Utah naar het park toe rijdt. De afslag naar Monument Valley ligt ongeveer 17 mijl ten zuiden van het kleine dorp Mexican Hat. De afstand van de afslag tot aan de ingang van het park bedraagt 4 mijl.

VALLEY DRIVE

Aan het einde van de toegangsweg ligt een Visitor Center, waarin een grote gift shop en een cafetaria zijn gevestigd. Ook tref je hier een expositie aan over de geologie van Monument Valley en over de geschiedenis van de Navajo Indianen. Vanuit het Visitor Center heb je een prachtig uitzicht over enkele van de meest bekende rotsen.
Sommige toeristen beperken hun bezoek tot dit uitzicht. Maar je krijgt een nog veel beter beeld van de omgeving als je via de 17 mijl lange Valley Drive door het gebied heen rijdt. Dit is een slecht onderhouden onverharde weg, erg stoffig en erg hobbelig, die begint bij de parkeerplaats nabij het Visitor Center.
Ondanks de matige conditie van de weg is het zeker mogelijk om de Valley Drive met een gewone personenauto te berijden, en veel bezoekers doen dit dan ook. (Denk er wel aan dat een autoverhuurmaatschappij officieel niet toestaat dat je met de auto op een onverharde weg komt.)Je kan ook een (meestal pittig geprijsde) rondrit boeken bij een van de Navajo Indianen, je komt tijdens zo’n rondrit ook op plekken waar je met de eigen auto niet mag komen.

Aan het begin van de route kom je bij een stopplaats vanwaar je een spectaculair mooi zicht hebt op drie van de meest bekende buttes: West Mitten, East Mitten en Merrick Butte. Deze drie rotsen zijn ongeveer 300 meter hoog. Voorbij de 235 meter hoge Elephant Butte zie je drie dicht bij elkaar staande spires, die samen The Three Sisters worden genoemd. Je komt bij een splitsing waar je alleen rechtsaf mag, vanaf dit punt geldt eenrichtingsverkeer. De weg loopt nu tussen diverse andere schitterende rotsen door, zoals de Thunderbird Mesa, de immens grote Rain God Mesa en Totem Pole. Ook kom je bij uitkijkpunten vanwaar je de verder weg gelegen rotsen kunt zien. Een van de meest indrukwekkende uitkijkpunten is Artist Point, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei. De weg komt uit bij de eerder genoemde splitsing, vanwaar je weer terugrijdt naar het Visitor Center.

terug inhoud