God's Window

God's window is een uitkijkpunt langs de Panoramaroute in Mpumalanga. Van hieruit kijk je over het laagland tot in het Krugerpark. Soms is het zeer mistig.
Dit is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde plekken op aarde. Gods Window (het heet niet voor niet zo), een onderdeel of uitzichtpunt van Blyde river Canyon, is een plek met magnifieke uitzichten.
Bij de naam alleen al kunt u zich voorstellen dat dit één van de meest spectaculaire plekken van Zuid-Afrika is voor een adembenemend uitzicht. En als u hier staat zult u begrijpen waarom het God's raam heet. De uitkijkplaatsen zijn aan de rand van de helling, vanwaar u een blik kunt werpen op het Lowveld wat 800 meter lager ligt. Een uitzicht waar maar geen einde aan lijkt te komen, heuvels en bossen zover het oog kan reiken, met regenwoud, watervallen en steile rotsen. Het is geen wonder dat dit ook wel Paradise Country wordt genoemd. Zo ver je ogen kunnen kijken zie je ravijnen en jungle.
Bij het dichtbij gelegen Quartskop kunt u wandelen door een regenwoud met een weelderige groei van clivia's, varens, mossen en dwerg Yellowwood trees versiert met planten.

Daar beneden is het broeierig heet. Bij jou boven waait de wind je nog enige verkoeling toe. In de natte zomermaanden december, januari en februari loop je er letterlijk met je hoofd in de wolken. Leuk natuurlijk, maar van het prachtige panorama zie je dan niet veel.
God’s Window is niet het enige uitkijkpunt langs de rauwe verzakking van het land. Vanuit het zuiden leidt de Panorama Route je langs de messcherpe lijn die de Zuid-Afrikaanse hoogvlakte scheidt van het laagland.

terug inhoud