Emdoneni Cat Rehabilitation Centre

Doe mee voor een van dichtbij en persoonlijke rondleiding en leer meer over Zuid-Afrika's bedreigde wilde katachtigen . Kom en wordt betoverd door de schoonheid van de Caracal (Lynx), betoverd door de speelse Serval , verbaasd over de snelheid en behendigheid van de Cheetah en blij met de Afrikaanse Wildcat.. Bekijken en te fotograferen deze geweldige dieren in de Emdoneni Cat Rehabilitation Centre. Wij bieden educatieve rondleidingen per dag, met voedingen in de namiddag rondleiding en een informatief gesprek over de dieren en het project door een ervaren gids.
Het doel van de Emdoneni Cat Rehabilitation Centre is de zorg voor wilde Cheetahs, Serval Katten, Afrikaanse Wilde stakingen en Caracal (Lynx), die wees zijn geworden of gewond in het wild en hebben behoefte aan zorg en revalidatie. We zijn ook van plan om te broeden waar mogelijk is en laten de nakomelingen terug in hun natuurlijke habitat.


Onze visie

  • Om een wildlife bewustwording en educatie centrum te creëren, hierdoor wordt er ook werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap gecreëerd.
  • De levering en het onderhoud van een milieuvriendelijke en esthetische wildcentrum voor geselecteerde katachtige diersoorten.
  • Het beheer van een wildlife centrum in overeenstemming met algemeen aanvaarde normen, procedures en richtlijnen die door de KZN Wildlife Services zijn instelgesteld.
  • Aan de lokale gemeenschap, met inbegrip van scholieren en toeristen die naar het centrum komen, bewust maken voor educatieve doeleinden omtrent deze wilde dieren.

Voedsel

  • Alleen geschikt voedsel wordt ter beschikking voor de dieren gemaakt. Dit is gevarieerd en evenwichtig en benadert de omstandigheden in het wild. Bulk, zoals huid, haar, veren en abdominale organen een noodzakelijk onderdeel van het dieet en met hele karkassen, krijgen de dieren van tijd tot tijd.
  • Indien het nodig is om bevroren voedsel (hert, kip, rund, enz.) gebruikt, is zorgvuldig en langzaam ontdooid voordat ze aan de dieren. Al het eten wordt hygiënisch beheerd en met zorg behandeld (diepvriezers en voedselbereiding ruimtes zijn schoon).
  • Totaal eiwit en energie-inhoud met een goede balans van calcium en fosfor zijn van vitaal belangrijk voor de gezondheid van dieren, om deze reden hele karkassen worden vaak geleverd, en waar mogelijk wordt het vlees met been gegeven.
  • Calcium poeder wordt toegevoegd waar het  nodig.is
  • Proper water is altijd beschikbaar

Geschiedenis van het project

De Emdoneni Cat Rehabilitation Project werd gestart door Ida Nel (Louis 'moeder) die altijd al een passie en liefde voor wilde dieren, vooral cheetah. Ida kreeg de eerste 2 jachtluipaarden uit Namibië (Nandi & Jabu) in 1994. Beiden stierven van ouderdom in de afgelopen 2 jaar. Beiden waren in de leeftijd van 16-18 jaar (gevangenschap).
Niet lang na het ontvangen van de oorspronkelijke jachtluipaarden kregen we een gewonde serval - en toen gebeurde het allemaal “ Emdoneni Lodge Animal Care” was gestart. Mensen geleerd dat gewonde of verweesde katachtige bij ons kon worden gebracht voor verzorging herstel en liefde. We werken nauw samen met KZN Parks Board die ons helpen bij het vrijmaken van off-veer terug in het wild. Succesvol vrijlaten van Serval, Caracal en Afrikaanse wilde kat is ondermeer gedaan in Charters Creek, Phinda, Mkuze Falls Game Reserve en in het Bushlands gebied.
Emdoneni heeft met succes een "Cheetah Project" sinds 1994 en een "Serval project" sinds 1998 en het grote doel is het verstrekken en onderhouden van een milieuvriendelijke en esthetische Wildlife Center.
De waarde van deze projecten worden geïllustreerd door gunstige berichten uit het buitenland en lokale bezoekers die hebben gereageerd op de milieu-educatie waarde van deze projecten. Het primaire doel en het doel van het project is om milieu-educatie en behoud van vergemakkelijken Cheetah (momenteel vermeld als bedreigd door de IUCN) en Servals (steeds meer bedreigd door habitatverlies en jacht), Afrikaanse wilde kat (inteelt) en Caracals ( gedood door boeren).

De katachtigen.

Lees meer over deze bedreigde wilde katsoorten en bekijk de fotogalerijen van elk. Africa Op Emdoneni Lodge bieden wij gasten de mogelijkheid om vier  van de zeven katten te zien, die zijn aangetroffen in Afrika . .

Cheetah

Meest unieke en gespecialiseerde lid van de katfamilie. 'S werelds snelste landdier. Haalt snelheden van 70 mijl per uur. In tegenstelling tot andere katten, heeft de Cheetah een slanker lichaam, langere benen en wordt aangeduid als de "windhond" van katten. Het is niet een agressief dier, liever vlucht dan strijd . .
Vaak gevonden in sub-Sahara Afrika.
Hun assortiment bestaat uit dun sub-woestijn, steppe, middellange en lange grasvlaktes. Zij hebben behoefte aan struiken, hoog gras en andere grote planten om zich te verbergen voor roofdieren.
Maar nooit talrijk, zijn jachtluipaarden uitgestorven in veel gebieden, vooral door krimpende habitat, verlies van prooi, ziekte en een hoge mate van jongen sterfte.

Caracal (Lynx)

De grootste Afrikaanse mindere kat en een uitzonderlijke klimmer en springer, de Caracal is een slenderly gebouwde kat met lange benen en een korte, sterk taps toelopende staart. De Caracal lijkt op een kruising tussen een luipaard en een lynx. Zijn vacht is roodbruin met opvallende getufte oren en witte aftekeningen rond de ogen en de keel, kin en buik.
De Caracal is wijdverspreid en algemeen, ten zuiden van de Sahara.
Hij komt is veel vaker voor in Zuid- dan Oost-Afrika.
De Caracal is een niet-bedreigde soort. Caracal worden meestal gedood door boeren, vanwege predatie op hun vee. In sommige gebieden van hun habitat worden ze gedood voor hun huid en vlees door bush mensen.

Serval

De Serval is veel groter dan de huiskat. Hij heeft lange poten, de achterpoten langer dan de voorpoten. De nek is lang en de kop is klein, met grote, zeer rechtopstaande oren. De vacht van de Serval is geelachtig bruin, met zwarte vlekken, banden en strepen. De staart is zwart geringd , en de onderkant van het lichaam is wit of licht bruin.
Servals komen vaak voor op de savannen waar er veel water is.. Ze lijken gebieden te verkiezen van bush, hoog gras en droge rietvelden in de buurt van beken, maar zijn ook te vinden in hooggelegen heidevelden en bamboe struikgewas.

African Wildcat

De Afrikaanse Wildcat is zanderig bruin naar geel grijs van kleur, met zwarte strepen op de staart. De vacht is korter dan die van de Europese ondersoorten. Hij is aanzienlijk kleiner,  slechts iets groter dan een huiskat.
Algemeen wordt aangenomen dat de huiskatten nakomelingen zijn van the African Wildcat, die werden getemd door de Egyptenaren meer dan 4000 jaar geleden om op  ratten en muizen te jagen die hun graanschuren plunderden te beheersen. Naast de voor de hand liggende verschil is hun oorkleur en de langere benen, de Afrikaanse Wildcat is gemakkelijk verward met een huiskat. Kruising is mogelijk omdat ze zo nauw verbonden zijn met huiskatten. Pure genetische African Wildcats zijn vrij zeldzaam en alleen te vinden in afgelegen gebieden waar geen kruisen met huiskatten heeft plaatsgevonden.
Pure genetische exemplaren van de Afrikaanse Wildcat zijn vandaag alleen te vinden in de afgelegen savannes en Bushlands van Afrika (en het Midden-Oosten). Elders heeft kruising met huiskatten plaatsgevonden.
De Afrikaanse Wildcat is over het algemeen solitair, behalve wanneer de paring, of wanneer het vrouwtje wenst het aantal jongen te verhogen. Zowel mannetjes als vrouwtjes vestigen zich in gemarkeerde gebieden en verdedigen deze. African Wildcats zijn nachtdieren tijdens het warme weer en overdag tijdens zeer koude weeromstandigheden.
Wilde katten worden belaagd als jonge katten door grotere roofdieren, zoals vossen, wolven, andere katten en grote roofvogels, zoals uilen, adelaars en haviken. African Wildcats zijn woest als ze worden bedreigd en kunnen zich uitstekend beschermen tegen dieren groter is dan zijzelf.

Ons doel

Het zwaartepunt van het katproject is om de nakomelingen van de dieren terug in het wild los te laten.
We houden alleen onze broedparen, de dieren die niet terug in het wild kan worden vrijgegeven, in het project en voor educatieve doeleinden. All offspring, where possible Alle nakomelingen, waar mogelijk zullen worden vrijgelaten in het wild, terug waar ze thuishoren.

Dumazulu Traditional Village

"Thundering Zulu", de directe vertaling van DumaZulu, is een passend etiket voor een plaats rijk aan de Afrikaanse cultuur. Gelegen in het hart van Zululand, in de buurt van Hluhluwe, biedt DumaZulu een authentieke Afrikaanse culturele ervaring te beginnen met de individuele eenheden.

Elke zichzelf staande eenheid is ontworpen om verschillende stammen van Afrika, waaronder Zulu, Swazi, Noord-Sotho, Xhosa, Venda, Tsonga en Ndebele lijken.

DumaZulu biedt een natuurlijke en therapeutische buitenomgeving voor de gasten om opnieuw te verbinden met de natuur en hun zintuigen te vullen. DumaZulu Lodge & Traditional Village brengt de gasten een unieke Afrikaanse cultuur te ervaren. Gasten kunnen leren van deze unieke Afrikaanse cultuur en ervaar hun tradities en passie voor het leven in het hart van Zululand .

Attracties en activiteiten

Een bezoek aan onze Cultural Village is een ervaring van een mensenleven. Ontdek de Zulu manier van leven en kijken naar de pulserende traditionele dansen met de smaak van Zulu bier op je lippen en de drumbeat van de Zulu's echoën in je oren. Niet alleen is DumaZulu cultureel verrijkend ervaren voor de gasten waar ze de gelegenheid om meer te leren over de rijke verscheidenheid van de Afrikaanse culturen, maar het maakt ook dat lokale gemeenschap blijft oefenen, om hun traditionele manier van leven te behouden en verdienen winst uit de verkoop van curiosa.

Alle producten en bereidingen op de verkochte woning zijn gemaakt van natuurlijke producten en afkomstig van hun land - 100% groen. De culturele shows worden dagelijks uitgevoerd om 08:15 en 15:15.. Geniet van de 11:00-show en een traditioneel gekookt Zulu lunch.
Als u wenst meer te krijgen van Afrika's prachtige mensen en wezens, dan is het een extra attractie om uw vakantie binnen te springen in het Reptile Park op het terrein waarop de grootste selectie van slangen in Noord Zululand, krokodillen en tal van andere reptielen te zien zijn.
Gelegen dicht bij Bushlands Game Lodge , DumaZulu Lodge & Traditional Village is het een populaire uitvalsbasis voor safari's of Bush Walks.
DumaZulu Lodge & Traditional Village presenteert iets speciaals aan haar gasten.  Ervaar de tradities en de taal van de Zulu mensen, leren en communiceren met een levende cultuur, een van onze planeet meest inheemse culturen.

 

terug inhoud