Wat Mahathat

De Wat Mahathat is een boeddhistische tempel in Bangkok, een van de zes hoogste Koninklijke tempels. De tempel werd gesticht in de 17de eeuw en is een hoofdcentrum voor de Mahinikai-monniken. In de Ayutthayaperiode was de tempel gekend als Wat Salak. De tempel huisvest een van de twee Boeddhistische universiteiten van Bangkok, Mahathat Rajavidyalaya. In de buurt van de tepel vindt dagelijks een openluchtmarkt plaats. In de weekends kun je op de gronden van de tempels terecht voor een grote markt waar verse producten verkocht worden.

Het hoofdkantoor van Thailand's grootste kloosterorde en Vipassana meditatie centrum, Wat Mahathat is een belangrijk centrum voor de studie van het boeddhisme en meditatie.
Hoewel de meeste programma's in het Thais zijn, zijn er enkele in het Engels en is de tempel uitgegroeid tot een populaire plaats om de Vipassana meditatie (Insight Meditation) te leren. Lessen worden gehouden dagelijks van 07:00-10:00, 13:00-16:00 en 18:00-20:00. Tijd die nodig is voor de praktijk zal variƫren met elke individuele Engels sprekende monniken bijstaan.
De tempel werd oorspronkelijk gebouwd voor een overblijfsel van de Boeddha en is een van de oudste tempels in Bangkok. U kunt ook uw fortuin binnen de wat (tempel) hebben. Iedere zondag is net naast de tempel, de Bangkok's grootste amulet markt, waar religieuze amuletten, charmes, talismannen en traditionele geneeskunde op de grond, te inspecteren door kopers op zoek naar een deze die geluk zal brengen of kwaad zal afweren zijn verspreid. Verschillende amuletten worden gebruikt voor specifieke doeleinden; om geld, herstel van gezondheid, onbeantwoorde liefde behandelen of uw vijanden weg houden. Kies zorgvuldig!

overzicht inhoud