Warmwater bronnen

De warmwaterbronnen van San Kamphaeng

De warmwaterbronnen van San Kamphaeng liggen op ongeveer 36 kilometer van Chiang Mai.
De bronnen liggen in een park van ongeveer 40 hectare groot. Het park ligt in een heel mooi heuvelachtig landschap met schaduwrijke bebossing en in het wat koelere seizoen staan de bloemenvelden in bloei. Verder zijn er diverse faciliteiten aanwezig zoals een zwembad, restaurant, massage en natuurlijk de baden met bronwater afkomstig uit de warmwaterbronnen.
De bronnen zelf worden gemarkeerd door de waterdamp die er vanaf komt en zo nu en dan spuit er ook water omhoog. Het bronwater is heet en rijk aan zwavel en heeft daardoor de eigenschap ziektekiemen te doden. Daarnaast is het water goed voor de bloedcirculatie en de huid.
Als je door de zwavelgeur in een keer trek krijgt in een gekookt eitje dan is dat geen probleem. Er zijn voor een paar Bahtjes eieren te koop die je zelf in het hete bronwater kunt koken.
Even verderop is er een onderzoekscentrum dat onderzoek doet naar de herkomst en bruikbaarheid van de bronnen voor opwekken van energie.
De warmwaterbronnen van San Kamphaeng zijn wel erg op het toerisme afgestemd maar zijn daarentegen wel de moeite waard om aan te doen. De openingstijden zijn van 8 uur ‘s morgens tot half 5 ’s avonds.

 

overzicht inhoud