Pattaya

Pattaya staat bekend om zijn bruisend nachtleven.

De badplaats Pattaya ligt zo’n 150 kilometer ten zuidoosten van Bangkok aan de Golf van Bangkok. Pattaya heeft ruim 100.000 inwoners en staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en hoge temperaturen.
Tot eind jaren zestig was Pattaya een rustig vissersplaatsje waar inwoners uit Bangkok graag hun weekend doorbrachten. De rust verdween tijdens de Vietnam oorlog toen Amerikaanse soldaten hier hun verlof kwamen uitleven. In die tijd is in Pattaya het nachtleven ontstaan die de stad uiteindelijk zo berucht heeft gemaakt en Pattaya de bijnaam ‘Patong aan zee’ heeft gegeven, verwijzend naar de bekende rosse buurt in Bangkok.

Uitstekende watersportfaciliteiten in Pattaya

inds de jaren tachtig is hier het toerisme uit het Westen opgang gekomen en is Pattaya uitgegroeid tot een drukke internationale badplaats. Pattaya biedt de beste en meest uitgebreide watersportfaciliteiten van Thailand, maar ook voor andere sporten zoals golf en tennis treft men in Pattaya uitstekende voorzieningen aan.

Pattaya: strand, watersport en vertier

Ook vindt men in Pattaya prima restaurants met gerechten uit heel de wereld. Pattaya wordt dan ook vooral bezocht door mensen die overdag aan het strand willen liggen, watersporten of winkelen en ’s avonds het vertier gaan opzoeken. Vooral voor degenen die van het nachtleven houden is Pattaya met zijn vele bars, discotheken, nachtclubs en dames van plezier een goede bestemming.
Veel westerlingen hebben (of huren) in Pattaya of omgeving een vakantiehuis en verblijven hier voor langere tijd. Ook de Thaise Koninklijke familie heeft in de heuvels tussen Pattaya en Jomtien een woning.

Overnachten in alle vormen en groten

Pattaya heeft een overvloed aan accommodaties voor elk budget. Van goedkope guesthouses tot geweldige 5 sterren hotels. Hotels vind je in Pattaya in elke vorm en grote die maar denkbaar is. Pattaya City is de plek van het vertier en amusement. Het zuidelijk gelegen Jomtien is een aanrader voor diegenen die meer rust en ontspanning willen. De meeste accommodaties liggen hier langs de weg die parallel loopt aan het strand. Ook het noordelijk gelegen Naklua is een stuk rustiger dan Pattaya city. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses in Pattaya lees je meer over accommodaties in Pattaya. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Pattaya heeft veel toeristische activiteiten en bezienswaardigheden

Pattaya kent vele excursiemogelijkheden. In en rond de stad liggen diverse bezienswaardige tempels, amusementsparken, musea en botanische tuinen. Er worden in Pattaya en omgeving een groot scala aan faciliteiten op het gebied van sport aangeboden, zowel op het water als aan land.

Bezienswaardigheden in Pattaya

Er kunnen excursies gemaakt worden naar bijvoorbeeld Mini Siam een park met schaalmodellen van monumentale bouwwerken uit de
hele wereld, de botanische tuinen van Nong Nooch Garden of het pretparkPattaya Park. Een bezoek aan de Elephant Village en Crocodile Farm zijn ook meer dan de moeite waard. Wat Yansangwararamis een voorbeeld van de rijke Boeddhistische cultuur in Thailand.

Activiteiten in Pattaya

Pattaya en omgeving bieden veel sportmogelijkheden. Er is een groot aanbod en variƫteit van activiteiten op het gebied van watersport en sport aan land. Meer hierover lees je in:

  • Golf in Pattaya
  • Bira International Circuit
  • Sport aan land in Pattaya
  • Watersport in Pattaya

 

overzicht inhoud