Ravana Ella

 

Ravana Ella

Het is aan de Ella–Wellawaya weg en zichtbaar vanaf de hoofd weg. Alhoewel de belangrijkste daling 30 m is, is het een brede watervalval en het water rent over verschillende stappen. Toe te voegen aan haar schoonheid is.Ravana falls nauw verbonden met de legende van het grote epos van het Oosten.Ramayanaya.De naam is afkomstig van Ravana, de krachtige demon koning die ooit geregeerd heeft in SriLanka. De grot verborgen achter de waterval is nog steeds door velen beschouwd als een van de plaatsen waar hij de mooie prinses, Sita, na haar ontvoering uit India heeft verborgen.

De Ravana Ella (Ravana Falls) is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Sri Lanka. Deze populaire waterval heeft zijn wortels verbonden met het beroemde Indiase epos de Ramayana. De Ravana Ella (Ravana Falls) is vernoemd naar de gespierde daemon, Ravana. Volgens het epos, wordt er gezegd dat na ontvoering Sita Ravana, de koning van Sri Lanka haar had verborgen in de grotten achter deze waterval. De grot werd bekend als de Ravana Ella grot. De plaats was in die tijd een dik beboste regio in het midden van wildernis. Men gaat ervan uit dat koningin Rama rond zwierf op deze  beperkte plaats .
Ze bade ook in een pool van het water uit deze Ravana Falls .

De pittoreske Ravana Ella waterval kan is ongeveer 300 voet hoog en waarneembaar vanaf de hoofdweg. De schoonheid van deze watervallen ligt in het feit dat het ligt tegen de opvallend mooie achtergrond van bergen en valleien. Het water gutst neer over vele trappen en maakt een adembenemend scenario. De plaats is een rustige en favoriete stop om uit te rusten voor pelgrims.

site van Buduruwagala

De naam Buduruwagala is afgeleid van de woorden voor Buddha (Budu), beelden (ruva) en steen (gala). Men denkt dat de beelden dateren van rond de 10e eeuw en behoren tot de Boeddhistische Mahayana school, die genoten van een korte hoogtijdagen in Sri Lanka. De gigantische staande Boeddha – op 15m, het is de hoogste op het eiland – in het midden draagt hij nog steeds de sporen van haar oorspronkelijke gestuukte gewaad, en een lange strook van Oranje suggereert dat het eenmaal helder was geschilderd.
Het midden van de drie Boeddha beelden rechts wordt beschouwd als de Boeddhistische Mahayana figuur Avalokitesvara (de bodhisattva van mededogen). Aan de linkerzijde van dit beeld wit geschilderd is een vrouwelijke figuur aanzien als zijn echtgenote, Tara. De lokale legende zegt dat het derde beeld Prins Sudhana vertegenwoordigd.
De drie Boeddha beelden op de linker kant lijken van een heel andere stijl te zijn. De gekroonde figuur in het centrum van de groep wordt beschouwd als Maitreya, de toekomstige Buddha. Aan zijn linkerkant staat Vajrapani, die in het bezit van een vajra (een zandloper-vormige thunderbolt symbool) – een ongebruikelijke voorbeeld van de tantrische kant van het boeddhisme in Sri Lanka. De figuur aan de linkerzijde kan Vishnu of Sahampath Brahma zijn. Verscheidene van de beelden houden hun rechterhand met twee vingers gebogen tot de palm,-een wenkende gebaar.

U kan worden vergezeld door een gids, die een fooi verwacht . Een driewieler van Wellawaya kost ongeveer Rs 500. Sommige mensen lopen vanaf de samenvloeiing van de hoofdweg, die zeer aangenaam maar ook lang en zeer warm is.

terug inhoud