Tizi-n-Tichka bergpas

Neem als je van Ouerzazate naar Marrakech rijdt of andersom de N9. Deze route wordt de weg over de Tizi-n-Tichka genoemd en is bijna 200 kilometer lang. Hij brengt je dwars door het Hoge Atlasgebergte en is eigenlijk een verplichte passage voor wie van Marrakech naar Ouerzazate wil.
Tizi-n-Tichka is een bergpas op 2260 m en ligt in de Hoge Atlas op de weg tussen Marrakech en Ouarzazate. Deze tocht is werkelijk spectaculair en voert u langs adembenemende uitzichten op valleien en dorpen die vastgeklonken zijn aan de bergranden.
We passeren verschillende dorpjes, bossen en dennen en komen uiteindelijk in een prachtige semi woestijn landschap, die kenmerkend is voor het zuiden van Marokko.

Rondom het dorpje Tadert, dat halverwege ligt en waar je ook even kunt eten als je over een ijzeren maag beschikt, kom je adembenemende landschappen tegen. De weg is niet moeilijk te rijden, maar vergt wel enige stuurkunsten. De weg is namelijk een aaneenschakeling van bochten. Het hoogste punt is de bergpas Tizi-N-Tichka die bijna 2300m hoog is. Vergeet trouwens ook niet te tanken in Marrakech of Ouerzazate, want tussen Ait Ourir en Agouim zijn geen benzinestations. Bijna alle uploads van onze landschappen bewijzen dat je deze route wel moet nemen. Tussen januari en april kan de bergpas soms gesloten zijn wegens hevige sneeuwval

overzicht inhoud