Dinershow Chez Ali (fantasia show)

Net buiten Marrakech heeft men een prachtige stad nagebouwd met berbertenten. Dit brengt u even in het sprookje van 1001 nachten. Tijdens het diner krijgt u heerlijke Marokkaanse specialiteiten geserveerd, waarbij u zicht heeft op de arena. Hier worden verschillende shows gehouden met paarden, vuurwerk, buikdansers en veel muziek. Transfers zijn inclusief.
De zogenaamde Fantasia bij Chez Ali, volgens de reisgidsen te vergelijken met Disney's versie van 1001 nacht. En inderdaad, het was bijna perfect. Met een minibusje werden we naar een prachtig Moors (nep)paleis even buiten de stad gebracht. Daar werden we verwelkomd door een haag van ruiters op mooi versierde paarden en een Marokkaans bruidspaar in klederdracht. In het paleis werden we naar een tent op de binnenplaats gebracht waar de tafels al gedekt waren. We werden aan tafel gezet samen met een Frans reisgezelschap en hun gids, die zichzelf ontzettend geweldig vond. Een minpuntje, zeker omdat wij geen woord konden verstaan van zijn "grappen" en de rest van de tafel krom lag van het lachen. Maar goed, het eten was heel lekker: Harrira (een bonensoep), mechoui (geroosterd lam), couscous met groenten en muntthee met fruit na. Tussendoor werden we vermaakt door folkloristische groepen afkomstig uit heel Marokko. Na het eten vond op de binnenplaats het echte spektakel plaats: een fantastische show met paarden en vuurwerk..
We aten er eerst prima in tenten,waar dansers en muzikanten langskwamen,die alleen uit waren op Dirhams. De arbeidsvreugde droop er niet bepaald van af. We waren blij met onze fleece-truien,want het werd koud.
Om half elf begon een spectakel-show. Er werd een verhaal gespeeld over een prins ,die een bruid kreeg. Er waren acrobaten op paarden,die woeste ritten uitvoerden met veel geknal,een buikdansende prinses met haar bruidskameel en veel vuurwerk toen zij haar prins had gevonden. ( Mas salaam!)

 

overzicht inhoud