Sanjiang

Sanjiang (wat betekent drie rivieren) Dong Autonome County ligt ten noorden van de autonome regio Guangxi Zhuang. Het grenst in het oosten aan de Longji terrasvormige gebieden, Guizhou in het noordwesten en Hunan in het noordoosten. Het is een regio van oudsher bewoond door Dong minderheid. De provincie heeft een oppervlakte van 5450 vierkante kilometer en heeft een bevolking van 350.000.. Het is ongeveer 230 km naar Liuzhou en 167 km naar Guilin.

Sanjiang County heeft subtropisch en vochtig moessonklimaat vanwege de lage breedtegraad. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt tussen de 17 ° C en 19 ° C (62,6 ° F - 66,2 ° F). Regenseizoen treedt meestal op tijdens de warmere maanden.
Sanjiang Dong Autonome Regio is beroemd om zijn groot aantal goed bewaarde houten trommeltorens en "wind en regen" bruggen. Er zijn 108 "wind en regen" bruggen en 159 drum torens in de provincie, onder hen Chengyang wind en regen Bridge en Mapang Drum Tower zijn de meest bekende. Beide zijn populaire bestemmingen in Sanjiang.
Sanjiang is uitgeroepen tot "het huis van honderd festivals".. Sommige traditionele festivals worden doorgegeven van generatie op generatie. Voorbeelden zijn buffelgevechten festival op 15 januari van de maankalender, vuurwerk festival op 3 maart van de maankalender, rijstoogst festival en vele anderen.

Sanjiang heeft de grootste groep van de Dong minderheid mensen in Guangxi, met een achttal kleinere andere minderheden: Zhuang, Miao, Yao, Manchu, Hui, Maonan, Gelao en Yi. Elk van deze groepen heeft zijn eigen unieke gebruiken, etnische cultuur en geschiedenis. Dong dragen vaak indigo gekleurde kleding met uitgebreide versieringen rond de kragen en zomen, accessorized met heldere kralen en hoofdtooien.. De vrouwen dragen meestal hun haar in een spoel. Elk van de 13 dorpen kunnen worden onderscheiden door zijn eigen unieke kleuren en stijlen van kleding.
Er is een gezegde: "Dong kunnen niet leven zonder zuur", wat betekent dat Dong houden van "zure" (gebeitst) voedingsmiddelen. Gepekelde vis, eend, varkensvlees en groenten zijn favorieten, en worden vaak de hele dag gegeten. Wanneer zij familie ontvangen, vrienden en bezoekers, zal de gastheer altijd een aantal "zure" gerechten serveren. Zelfgebrouwen zoete wijnen zijn ook gekend en worden geserveerd op speciale gelegenheden.

Het winkelen
Wanneer u gaat winkelen in Sanjiang, is het een must voor u om de Chengyang Bridge te bezoeken en Dong borduren te kopen. Dong borduurwerk is een speciale vorm van borduurwerk techniek, mooi en praktisch, zonder hoge prijs. Schoonheid betekent dat het een hoge waarde heeft voor de decoratie;. het praktisch zijn betekent dat het herhaalde geborduurde proces van de duurzaamheid van de kleding is toegenomen. Dong borduurwerk is een product van agrarische cultuur.. Het komt in verschillende vormen voor, zoals sjaal patronen, draagdoeken, vrouwelijke borst bekleding, kleding, doek schoenen, steunzolen, pijptassen en ga zo maar door.

Voedsel en Restaurants
Kleefrijst is het hoofdvoedsel van Dong in Sanjiang gebied. Voor het ontbijt, willen omwonenden Youcha (een speciale thee) drinken. Youcha in Sanjiang is anders dan die van andere regio's, hier wordt het gebruikt om voedsel te maken van kleverige rijst en binnenin pinda's toe te voegen. De Dong houden van azijnhoudend voedsel Vis in zure soep is ongetwijfeld voor de Dong hun favoriete gerecht, die niet alleen kan dienen als voedsel in het dagelijks leven, cadeaus voor trouwdag vieren, maar ook het aanbod op het aanbidden van hun voorouders.

Als gast in elke Dong 'huis, kunt u genieten van al deze lokale gerechten, en heb je de kans om van hun zeer goed gebrouwen rum te drinken. Wanneer je een bezoek brengt aan een Dong 'huis of gewoon een diner neemt in deze mooie omgeving, kun je nooit missen met een voorproefje van de echte Sanjiang snacks te nemen.

Geurige kleefrijst
Wanneer, de rijst is gestoomd is deze doorzichtig, zacht, delicaat, geurig en het plakt nooit. Geurige kleefrijst is al lang gekend in de geschiedenis. Het was een oud eerbetoon.gedurende vakantiedagen en de feestdagen, maken Dong vaak kleefrijst cake (gekookte kleefrijst in plakken) als speciale cadeaus voor vrienden en familieleden.

Youcha    
Het is een traditie geworden voor de Dong dat ze Youcha drinken voor het ontbijt. Wie voor een periode of definitief komt wonen in de Sanjiang provincie zal in de ochtend de gewoonte van het drinken van Youcha overnemen.

Rum Kleefrijst
De dorpelingen brouwen rum met kleverige rijst geteeld in Sanjiang regio deze is erg lekker en smakelijk en kan zowel  dienen als drank en wijn.

Weer    
Sanjiang, een provincie stad die tot Liuzhou in Guangxi Autonome Regio, ligt in de gezamenlijke oppervlakte van Guangxi, Guizhou en Hunan provincies. Het heeft een moessonklimaat, met noordelijke winden het hele jaar door domineren. De gemiddelde temperatuur zijn tussen 17 ° C tot 19 ° C, januari zijn de koudste met een gemiddelde temperatuur van 7,1 ° C terwijl juli de warmste zijn, met een gemiddelde temperatuur van 27.4 ° C. De hele provincie heeft een rijke regenneerslag van 1493mm jaargemiddelde, en vier onderscheidende seizoenen, een koude en regenachtige lente, een warme en stormachtige zomer, een koele en mooie herfst en een koude en ijzige winter.
Sanjiang County heeft zich uit om een "stad van festivals" te zijn, (er zijn grote en kleine festivals het hele jaar door), en omdat het de belangrijkste nederzetting voor Dong minderheid is. Tijdens deze festivals, optredens zoals Lusheng voorstellingen (Lusheng is een riet-pipe blaasinstrument), Qiang Huapao (het is een soort van sport voor de dapperen), Dong drama, en andere voorstellingen vullen elke bezoeker met de bijzondere en unieke Dong minderheid cultuur. In het algemeen, is het geschikt voor toeristen om het hele jaar door te bezoeken.

terug inhoud