Sangke graslanden

Net buiten Xiahe beginnen de uitgestrekte Sangke graslanden, waar in de zomermaanden vele nomaden wonen. Zij leven in een blacktent gemaakt van yakhuiden en trekken zo door dit weidse landschap.

Als een onderdeel van de Dajiutan Prairie, ligt het Sangke grasland op een gemiddelde hoogte van 3000 meter boven zeeniveau en omgeven door bergen. Dit grasland is verspreid over ongeveer 70 vierkante kilometer, waarop slechts 4000 herders leven.

Sangke graslanden
De Sangke graslanden staan bekend om de, in de zomer, bloeiende sangke bloemen, welke een prachtig kleurentapijt vormen, zo ver de horizon strekt. De lucht en de bergen reflecteren prachtig in de Daxia rivier, die door het gebied heen voert. Ontelbare schapen, yaks en nomadententen zijn op deze vlakten terug te vinden.
Het gebied is per fiets of per paard te bezoeken. Het is mogelijk te overnachten bij een lokale familie en zo kennis te maken met Tibetaans eten, zoals yakboter thee, gevulde gestoomde broodjes en schapenvlees.
Sinds 1987 is het gebied geopend voor toerisme en kunnen bezoekers kennis maken met de Tibetaans cultuur, compleet met traditionele kledij.
Tip: wanneer u het gebied bezoekt, toont u dan respect voor de lokale Tibetaanse bevolking inclusief de bijzondere manier van eten, leven, etiquette en taboes.

terug inhoud