Kaili

Liggend in het zuidoostelijke gebied van de provincie Guizhou, Kaili City is een levend voorbeeld van de Miao etnische minderheid. Het is een leuke plek om over de cultuur en leven van het Miao volk te leren. Als een toeristische bestemming, heeft deze stad ook haar natuurlijke landschappen, karst landschappen en de oude architectuur.

Kaili is een stad van de muziek, als zijn welverdiende bijnamen getuigen. Kaili wordt afwisselend aangeduid als "het vaderland van de muziek", "een oceaan van Song and Dance", en de "Stad van Festivals", dit alles weerspiegelt de rol van de stad als het centrum van de Miao cultuur.
Kaili is een stad van festivals. De Miao en Dong etnische mensen vieren een schijnbaar eindeloos aantal festivals in de loop van een jaar-op zichzelf een eerbetoon aan deze optimistische, positieve georiënteerde folk, waar zang en dans de belangrijkste componenten zijn. Deze festivals vinden plaats op belangrijke data in de eeuwenoude Miao kalender. Als u een liefhebber bent van kleurrijke lokale praal, dan moet u zeker controleren of uw bezoek samenvalt met een van deze festivals.

Kaili is de toegangspoort tot de omgeving van de vele etnische dorpen die verspreid zijn over de nabijgelegen bergen. Rond Kaili, vinden de bezoekers het Xijiang Miao Village , het grootste Miao dorp in het Aziatische deel, die bekend is voor Miao zilveren ornamenten en Miao borduurwerk: Datang Short Skirt Miao Village , een plek waar de kenmerkende stijl van de jurk gedragen door Miao vrouwen vindt, en Langdeshang Miao Village , waar de oude Miao cultuur goed bewaard is gebleven.

Kaili is in het midden van de populaire etnische cultuur tour route, die zich uitstrekt van Sanjiang naar Dali en Lijiang in de provincie Yunnan, en is zeker een plaats die moet gezien worden voor reizigers die China's oude etnische cultuur willen verkennen .
Het ligt in het zuidoostelijk deel van Kaili, Langde Miao Ethnic Minority Village is een uitstekende plaats voor bezoekers om van de unieke Miao etnische cultuur te proeven. Hier zullen bezoekers een speciale welkomstceremonie van de gastvrije Miao mensen ontvangen. Tijdens de ceremonie, zal een reeks van etnische bezienswaardigheden, zoals Miao dansen en folk muziekinstrumenten gepresenteerd worden, terwijl de bezoekers meestal worden uitgenodigd om te dansen en te drinken met de lokale bevolking. Daarnaast is de Miao huizenstijl namelijk: 'Diaojiaolou' die het typische kenmerk van de Miao's architectuur. Echter, als je meer wilt weten over de lokale etnische minderheden, het Kaili Etnische Museum een goede keuze is.

Natuurlijke landschappen rond hier verdient ook uw reizen. Als u graag de bergen bekijkt, kunt u naar de Leigongshan Nature Reserve in Leishan County, ten zuidoosten van Kaili gaan. Op de berg kunt u de hoogste top van het zuidoosten van de provincie Guizhou bewonderen. Met een oppervlakte van bijna 17 vierkante mijl, is het natuurgebied rijk aan soorten dieren en planten. Als u graag het lokale waterlandschap wilt zien, zal je de voldoening van de Wuyang River Scenic Area voelen. Doorheen de Huangping, Shibing en Zhenyuan provincies, stroomt de Wuyang River (is de belangrijkste waterweg) is 21,7 mijl lang. Reizen op de rivier met de boot en het bewonderen van het rivier landschap is echt fantastisch.

Het karst landschap is hier een ander typisch kenmerk, u wordt een uitzicht op de Yudong Karst Cave aangeboden, slechts twee uur rijden van Kaili. Ontdekt in 1984, de grot is ongeveer vijf mijl lang. Nu 1.2-mijl lange sectie is onderzocht en voor het publiek geopend. De stalactieten, stalagmieten en spelonken bloemen in deze grot zijn nogal verbazingwekkend.
Als je deze stad verkent, ontdekt u vele oude architectuur gebouwd in de Ming dynastieën (1368-1644) en Qing (1644-1911), waaronder de Dage Park, de Vliegende Wolken Cliff , de Zhenyuan oude stad en de Black Dragon Cave in het oosten van de stad.
Tot slot, vergeet niet om een bezoek aan de plaatselijke Sunday Market . Het is een perfecte plek voor bezoekers om van de lokale etnische bevolking die er wonen goederen, waaronder speciale voeding, kruiden en allerlei decoraties te zien.

Voedsel en Restaurants

Miao etnische mensen zijn dol op hartige smaak van augurk en een grote verscheidenheid aan groenten en vlees het hele jaar door. De meeste gerechten geserveerd in de regio zijn voorzien van hartige smaakstoffen. De lokale gekende gerechten zijn zure vissoep en gepekelde vis
Zure vissoep is een zeer populair gerecht onder de Miao bevolking. Het bestaat uit hete en zure aroma, die verondersteld wordt om de eetlust te helpen verbeteren en je warm te houden in de winter. De exacte methode voor het maken van dit gerecht varieert, maar de belangrijkste ingrediënten zijn : chili, tomaten, soja spruit, en verse vis.

Gepekelde vis
Het is een traditioneel gerecht van de Dong etnische bevolking. De vis wordt gepekeld in een aarden pot met tomaten en paprika om een half jaar te bewaren. Wanneer de ingelegde gepekelde vis is voltooid, ziet het uiterlijk er zo zwart uit als de koolstof, maar het vlees van de vis is zacht en smakelijk.
Met uitzondering van de lokale gerechten, serveren de restaurants in Kaili ook gerechten uit andere delen van het land.

Weer
Kaili behoort tot de subtropische vochtige moesson klimaat, dat is vochtig het hele jaar door. Half of the year is the rainy season, especially in the late spring and early summer, when the area sees almost daily drizzle. De helft van het jaar is het regenseizoen, vooral in het late voorjaar en de vroege zomer, ziet je in het gebied bijna dagelijks motregen.

Reistips
Xijiang Miao Village in Kaili Xijiang Miao Village in Kaili
Ongeacht het weer, de beste tijd om Kaili en de dorpen er rond te bezoeken is de eerste maanmaand (eind januari-februari) als de meeste van de lokale festivals plaats vinden in deze periode. Wees echter gewaarschuwd, het weer in deze tijd van het jaar is om te bevriezen. Een andere periode waar de regio veel festivals viert is na het binnenhalen van de oogst voornamelijk tussen augustus tot begin november Zie Guizhou Festival Agenda. http://www.chinahighlights.com/guizhou/festivals.htm

Reizen in de winter, kan het behoorlijk koud zijn, dus reizigers wordt geadviseerd om een goede warme kleding, waaronder een hoed en handschoenen mee te nemen.
Het is een goed idee om je te voorzien van een paar goede wandelschoenen. Wandeltochten in Kaili en de omliggende dorpen verlopen op een heuvelachtig gebied en zijn meestal op oneffen oppervlakken.
Regenjas en paraplu zijn gewenst daar het bijna de helft van het jaar is regenseizoen is.
De meest drukke tijden voor de attracties, is de eerste week in mei en oktober, in het weekend en tijdens de maanden juli en augustus.

Postkantoor: Je hebt geen probleem om een postkantoor in Kaili stad te vinden. De etnische dorpen van Xijiang Miao Ethnic Village en Zhaoxing Dong etnische dorp hebben ook een postkantoor. In de andere etnische dorpen, is er geen postkantoor.

Short Skirt Miao Village at Datang
"Waar kan ik de meest sexy meisjes in China zien?" Sommige buitenlandse mannelijke toeristen vragen deze vraag als een terzijde wanneer ze een tour met ons vragen. We weten dat sommige andere Chinese reisbureaus hun cliënten voor Shanghai, Chengdu, Chongqing, Suzhou of sommige andere grote steden kan aanbevelen. Wordt een reisorganisatie die gespecialiseerd in de landelijke reizen is, raden wij dat ze bezoeken het Xinqiao Miao-dorp in provincie Guizhou, aangezien de vrouwen er allemaal zeer traditionele en sexy handgemaakte minirokken dragen. Bevindt zich op Datang land van Leishan County, een dorp bekend als Datang korte rok.
Wanneer en waarom dragen de vrouwen korte rokjes op Datang land? Tijdens de Ming dynastie (1368-1644), waren de vrouwen in het hele gebied, door traditie, vereist ter dekking van vrijwel elke centimeter van hun lichaam niets mocht worden blootgesteld aan de man. De vrouwtjes van de Miao in Datang in tegenstelling tot andere Chinese etnische groepen, maar ook in tegenstelling tot hun eigen Miao etnische minderheid broeders elders - begon het dragen van de "minirok" hen inmiddels beroemd te maken, de redenen van het dragen is volledig onbekend, of die, in die in ieder geval, slechts kan worden geraden, alhoewel het inderdaad een daad van verzet was tegen de Ming-dynastie "Victorianism".
De korte rokken van de vrouwtjes zijn zo kort 10 centimeter lang, in sommige gevallen. Het kan worden begrepen in de zomer die te warm is, maar de vrouwtjes van Datang Miao-dorp deze extreem korte rok dragen het hele jaar, zelfs in de winter te bevriezen. Het is de meest verbazingwekkende ding. De aanblik van "minirokken" is niet ongebruikelijk voor westerlingen, maar het is niet geschikt voor de winter. Voor vele Chinese mensen van verschillende etnische afkomst, duurt het enige tijd om te wennen aan.
Voor een bezoek aan het dorp, is de meest interessante ding om te genieten of deelnemen aan de lokale dansen die worden gehouden op het dorpsplein. Een enorme gong is gebonden aan een houten paal in het midden van het plein. Een all-man band van Lusheng spelers, met de bandleider ook belast met opvallend van de gong, speelt voor een all-vrouw groep dansers die de sexy hand-making minirokken dragen. Het totale aantal danceres 100 bereikt, verplaatsen in lijnen en cirkels, vormen verschillende patronen. Hun lichamen, versierd met zilveren hoofddeksels, kettingen, armbanden en Enkelbandjes worden muzikale instrumenten, evenals uitstoten een metalen melodie in sync met het ritme van hun voetstappen.

Datang Miao etnische dorp is beroemd om haar kenmerkende stijl korte rok droeg door Miao vrouwelijke. De minirok Miao meet 16 centimeter in lengte, maar bestaat uit 7 meter van lokale doek. Op elke festival jurk vrouwen vaak hun hand-making minirok om te dansen.
Dansen worden gehouden op het dorpsplein. Een enorme gong is gebonden aan een houten paal in het midden van het plein. Een alleen mannen band van Lusheng spelers, met de bandleider ook belast met opvallend van de gong, speelt voor een alleen vrouwen groep dansers.
De weelderige gekleed vrouwelijke dansers, waarvan het totale aantal 100 kan bereiken, verplaatsen in lijnen en cirkels, vormen verschillende patronen. Hun lichamen, versierd met zilveren hoofddeksels, kettingen, armbanden en Enkelbandjes worden muzikale instrumenten, evenals uitstoten een metalen melodie in sync met het ritme van hun voetstappen.

De meest populaire dansen omvatten "The Fazant Dance", "The houten kruk Dance", en "The Joyful kinderen Dance." Gasten kunnen deelnemen aan het dansen.

Jidao Miao Village 

Jidao Miao dorp ook wel bekend als Jidao Lange Rok Miao Village is een tak van de Miao etnische groep in China's zuidwestelijke provincie Guizhou. Het ligt ongeveer 25 kilometer in het zuidoosten als voorstad van Kaili City, Jidao Miao Village met fascinerende landschappen is omgeven door heuvels en water. Het hele dorp kan worden verdeeld in 2 delen in termen van de locatie: de Upper Jidao Miao Village (Shangzhai in het Chinees) en de Tweede Jidao Miao Village (Xiazhai in het Chinees). Er zijn meer dan 110 huishoudens met een bevolking ongeveer 500 mensen en leven in de Upper Village met de mooie berg als de achtergrond. En ongeveer 450 Miao mensen wonen in de andere een zogenaamde Lower Village. Jidao Miao dorp staat bekend om zijn karakteristieke klederdracht gedragen door lokale Miao vrouwelijke, traditionele feesten evenals de prachtige natuurlijke landschappen, waardoor het in China een aantrekkelijke toeristische dorp maakt.

Geschiedenis  
Volgens gezaghebbende gegevens, wonen er ongeveer 3,5 miljoen Miao mensen in Guizhou. Vroeger in de Qing-dynastie, waren er verschillende oorlogen tussen Miao mensen en Qing Rijk, die hen probeerden te onderwerpen. De laatste oorlog was tijdens de Taiping opstand in het midden van de 19e eeuw. Als ze verloren, een grote hoeveelheid Miao mensen werden verbannen uit hun grondgebied in Guizhou in het zuiden en zuidoosten naar Aisa. De Miao etnische groep wordt ook Hmong genoemd.

Belangrijkste kenmerken van Jidao Lange Rok Miao Village 
Het is de onderscheidende kleding die Jidao Miao Village verschillend maakt van andere Miao etnische groepen. Jonge meisjes en vrouwen in Jidao Miao Village dragen allen een traditionele lange rok. Daarnaast, zijn er in dit erg oud dorp, tal van houten architecturen met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Bezoekers kunnen een wandeling maken over de oude weg om de zorgvuldigheid van Jidao Miao mensen te waarderen, bekijk de oude bomen in het dorp, en het verkrijgen van innerlijke rust. Naast de karakteristieke klederdracht en oude architectuur, kunnen bezoekers ook genieten van Miao Songs die zijn doorgegeven generatie op generatie. Traditionele en aanbevolen gerechten zoals zure soep met vis en spierkracht worden aangeboden, zodat bezoekers een voorproefje van de lokale traditionele gerechten kunnen hebben.

Festivals
Traditionele feesten in Jidao Lange Rok Miao Village omvatten voornamelijk het Miao nieuwe jaar, de nieuwe rijst. Het Miao Nieuwjaar of Miao Nian is het belangrijkste traditionele feest gevierd door Miao etnische mensen, die ligt op de tiende maand Miao kalender (rond november) markeren het begin van het nieuwe jaar. Een ander prachtige festival in Jidao Miao Village is de Guzang Festival die slechts eens in de 13 jaar wordt gevierd. Ondanks de prachtige prestatie, kunnen bezoekers een verscheidenheid aan handwerk in dit dorp zoals borduurwerk schoenen met verschillende patronen te kopen.

Locatie: Jidao Miao Village ligt op 25 km (15,5 mijl) van Kaili City in de provincie Guizhou.
De meest geschikte tour seizoen is van maart tot oktober elk jaar.

terug inhoud