Huanggang Dong Dorp

Gelegen in Shuangjiang Township, Liping County, Huanggang Dong Village biedt niet alleen ongerepte schoonheid, laidback sfeer van het platteland, maar ook de best bewaarde levensstijlen van, gebruiken, folk woningen en festivals van de Dong in Guizhou. Voor degenen die de meest intacte en authentieke Dong cultuur in China willen proeven, is dit een perfecte keuze van bestemming.
Als de bakermat van Kam Grote koren gezongen door mannen, Huanggang Dong Village is ook verantwoordelijk voor twee interessante festivals: Tai Guan Ren en Godin van Thunder Worship Festival de voormalige functies van een interessante parade terwijl het later een plechtige en intrigerende aanbiddings ritueel vormt.

Op de derde dag van de eerste maanmaand, zal de lokale bevolking paraderen rond het hele Huanggang Dong Village
Een team van clowns, mooie Dong meisjes en een Guan Ren (gouverneur) gespeeld door een jongen vormen het belangrijkste deel. Gekleed in schilderachtig en fantasievolle kostuums, zal de Guan Ren gedragen worden op een draagstoel door de clowns, wiens taken zijn om toeschouwers te vermaken door middel van grappige dansen die ze uitvoeren. Om het aantrekkelijker te maken, zullen ze worden aangekleed als "bedelaars" tijdens het proces. Wanneer ze het hoofdplein bereiken aan de voorkant van Drum toren, zullen de meisjes in dit team snacks uitdelen aan de dorpelingen, terwijl de meisjes hen opwachten zullen ze de Guan Ren begroeten en en uitdagen door welluidende volksliederen te zingen en hem naar Lucky Money (Hong Bao) vragen. Van Guan Ren wordt verwacht gastvrijheid te tonen en de grootste som geld te geven aan het meisje dat het beste zingt. Guan Ren en deze clowns kunnen dansen met gelijk welk meisje in dit dorp. Tijdens Dong Nieuwjaar, komen Dong dorpen bij elkaar op bezoek. Tai Guan Ren onderscheidt zich als het meest interessante deel van het.

Godin van de Thunder Worship Festival (Han Tian Jie)
Huanggang Dong Village is de geboorteplaats van de godin van de Thunder Worship Festival. Het komt op de vijftiende dag van de zesde maanmaand. Op deze dag, zullen de dorpelingen varkens slachten om een feestmaal te bereiden en een plechtige aanbiddings ceremonie uitvoeren, door te zingen naar de hemel om vergeving en de zegen van Goddness of Thunder, die belast is met regen en een goede oogst volgens de Dong.


Voorgezeten door een priester, zullen zij de teksten zingen zoals deze: " Saxiang, we zijn hier om vergeving te vragen en om je gezicht te wassen, sorry dat we je gezicht vuil maken" Als het regent, betekent het dat hun god hen vergeven heeft en de zang kan onmiddellijk stoppen. Dit ritueel wordt gevolgd door een lange bankettafel, Kam Grote Koren, stierengevechten, Tai Guan Ren en Reed-pipe zang en dans. U kunt ook hun unieke liefde kostuums aanschouwen genaamd Xing Ge Zuo Ye, waarbij jonge meisjes en jongens samen zitten tot in de late avond, het cultiveren van liefde door het zingen van liedjes tot de dag aanbreekt.. Dit jaarlijkse festival trekt meer en meer deelnemers elk jaar.

Het best bewaarde Dong architectuur, lifestyle en festivals
Drum torens, wind- en regenbruggen, paalwoningen, tie dye tanks en rijst, deze zijn bepalende elementen van een Dong dorp, zijn hier te vinden, in een uitstekende staat. Alles hier is authentiek en echt, trouw aan haar verleden en natuurlijke karakter.


Dorpelingen wonen in paalwoningen, een juweel van een folk woonplaats in de zuidwestelijke heuvelachtige gebieden van China waar landbouwgrond schaars is en wordt gewaardeerd als goud. Geurige kleefrijst, en inheemse kleefrijst in dit dorp, dient als de belangrijkste voeding. Een groot deel van de hapjes en drankjes kunnen worden gemaakt van dit meest veelzijdige voedsel, zoals Zongzi (kleefrijst knoedel) en rijstwijn. Met een aromatische smaak en een extreem hoge voedingswaarde, is het een must-dit tijdens je bezoek hier te eten. Voor globetrotter foodies, zul je hier typische Dong delicatessen zoals gepekelde vis, varkensvlees en onweerstaanbare groenten vinden. Yangbie (een gerecht op smaak gebracht met de vloeistof uit de maag van een geit), is echter niet voor een zwak hart.
Wanneer je rond dit dorp zwerft, zult je merken dat er veel zwarte of blauwe stoffen opgeknoopt aan de touwen hangen en wapperen in de wind. Zij zijn de zelfgemaakte stoffen van de Dong, die van glimmende glans zijn voorzien en kunnen tientallen jaren meegaan. Dong etnische kostuums gemaakt van deze stoffen weerspiegelen een perfecte mix van eenvoud en gratie. Het palet van zwart, donker grijs of blauw wordt gecompenseerd door een delicate-regenboog gekleurde borduursels en andere accessoires zoals riemen, diademen, geborduurde schoenen en zilveren ornamenten. In Huanggang Dong Village, hebt u het voorrecht om het proces van het maken van kleren te zien, zoals het weven, spinnen en verven (kleuren).

Vier Odds     
Ten eerste: zelfs na het huwelijk, de meisjes kunnen niet blijven met hun mannen tot ze zwanger zijn
Ten tweede: de kinderen worden opgevoed door hun opa's en oma’s tot ze vier tot vijf jaar oud zijn, omdat hun ouders druk bezig zijn met de arbeid van zonsopgang tot zonsondergang, zodat ze zelden elkaar zien.
Dong dorpelingen voeden zich met geurige kleefrijst. Naar hun mening, is rijst de voor varkens. (Chinezen hebben varkens voor duizenden jaren, indien hun uitspraak juist is).
Ten vierde: dakloze toiletten worden gebouwd op visvijvers, waar u kunt genieten van frisse lucht en uitzicht op de vis. Dit is één van de meest poëtische en milieuvriendelijke toiletten waarvan ik ooit gehoord heb.
Get Around: Huanggang Dong Village ligt op 22km van Zhaoxing Dong Village (de grootste Dong Village op aarde), 5 km van Xiaohuang Dong Village (het paradijs van de Kam Grote Koren, die meer dan 1000 folk zangers heeft).

terug inhoud