Chengyang

Chengyang is een cluster van acht dorpen in een kleine vallei van de rivier in het heuvelachtige land ongeveer vijf uur ten noordwesten van Guilin . Het ligt ongeveer 18 kilometer ten noorden van Sanjiang aan de rivier de Linxi. De gemeente is een agrarische gemeenschap met theeplantages in de heuvels en velden naast de rivier. De dorpen zijn clusters van houten structuren, en het hele uitzicht is schilderachtig.

Chengyang heeft een overdekte brug genaamd de Chengyang wind en regen brug over de rivier. De brug is gebouwd op vijf dikke pilaren, en boven op elke pijler zijn multi-verhaal houten constructies met gelaagde daken. Het is ongebruikelijk architectuur. Misschien zijn de zware gelaagde daken bedoeld om de brug te verzwaren naar de fundamenten pijler. Er zijn ongeveer 100 traditionele overdekte bruggen als dit in het gebied, maar dit is de grootste. De grote ingewikkeld overdekte bruggen lijken niet noodzakelijk omdat het weer er over het algemeen mild is. Het Chengyang gebied is een groot wandelgebied, dus is dit de plaats met een grote ruimte om eruit te komen en een schilderachtige agrarische gemeenschap te verkennen met een unieke cultuur.

De Chengyang wind en regen Bridge (Feng Yu Qiao)

De structuur is een paar decennia oud. De structuur is ongebruikelijk en enigszins mooi. Er zijn vijf stevige stenen pilaren met elk een houten paviljoen op de top. De brug is ongeveer 64 meter lang, 3,4 meter breed en 10 meter hoog. Houten pilaren lopen de loop van de brug en ondersteunen het dak. Er wordt gezegd dat de hele structuur gebouwd is zonder een enkele spijker of metalen steun. Gezegd wordt dat de planken en balken aan elkaar worden gehouden door gewrichten. In het Mandarijn, wordt de brug  Feng Yu Qiao of de wind en regen brug genoemd. Het is één van ongeveer 100 van dergelijke bruggen in het rond en er wordt gezegd dat dit grootste is. Het is interessant om de architectuur te bezoeken.

Dit voldoet ook als een schuilplaats voor de dorpelingen en een plek om te zitten en te genieten van het landschapen. Er wordt een vergoeding gevraagd voor het zien van de brug van ongeveer 30 RMB, vrouwen verkopen borduurwerk en katoenen dekens in vrijmoedig patroon van zwart en wit. Men kan ook glanzend blauw-zwarte Dong jasjes geverfd met indigo en gelakt in eiwit kopen als een bescherming tegen muggen. Dansshows worden ook opgevoerd tegen een extra vergoeding.

Vanaf de brug kunt u de rivier en de activiteiten van de dorpelingen aanschouwen. U kunt een hechte groep van twee of drie verdiepingen tellende huizen te zien. De vierkante Drum-toren kijk uit over de huizen. Voor een excursie tijdens een bezoek aan de brug, is er een pad vanaf de hoofdweg tot twee paviljoens met uitzicht Chengyang. Deze geeft uitzicht op de dorpjes genesteld tussen levendige groene velden.

Mapang Drum Tower   

De Dong zijn verspreid over een gebied in het zuiden van China. Ze zijn een aparte etnische groep. Hun legenden zeggen dat ze reisden naar het zuiden en westen van waar het Chinese volk vandaag de dag leven.

Op het grondgebied van de zuidelijke Dong, zijn er tal van drum torens in het centrum van de Dong dorpen. Deze trommel torens kunnen de torens van een clan of van een dorp zijn. Rond de drie rivieren, zijn er ongeveer 160 drum torens. De Mapang Drum Tower is misschien wel de meest aantrekkelijke van hen, en het begrijpen van het gebruik ervan is een manier om meer te weten over een aspect van het traditionele leven van de Dong rond Sanjiang.
Mapang is een palissade dorp, dat ongeveer 28 kilometer is of ongeveer 17 mijl afstand van Sanjiang County. Het is een meesterwerk van de Dong etnische architectuur. De originele Mapang Drum Tower werd gebouwd tijdens de Qing-dynastie (1644-1911), maar in de loop der jaren werd deze meerdere malen beschadigd. De moderne werd herbouwd in 1943. Het is misschien wel de grootste van de trommel torens in het gebied. Het beslaat ongeveer 169 vierkante meter (ongeveer 0,04 hectare). Er zijn opstaande dakranden.

De trommel torens hadden elk een trommel die werd gebruikt om de dorpelingen te roepen als er iets belangrijk gebeurd. Clans of dorpelingen zouden hun structuren gebruiken om ceremonies te houden, te ontmoeten of te ontspannen. Tijdens sommige festivals in Mapang de Dong dorpelingen verzamelen om te presteren, dansen en zingen begeleid door het spelen op Lusheng fluiten. De Dong staan bekend om hun meerstemmige koren. In 2009, de Dong grote koren optredens als een World-class immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO officieel geklasseerd. Terwijl u daar bent, kunt u ook genieten van de deskundige timmerwerk vaardigheden waarvoor de Dong ook bekend zijn.

terug inhoud