DAG PER DAG (Canada · Westkust) Reisduur: 20 dagen / 18 nachten

DAG 1 BRUSSEL – SEATTLE
Met een lijnvlucht bereiken wij de meest noordwestelijke stad van de Verenigde Staten, de stad Seattle in de staat Washington.

DAG 2 SEATTLE – VANCOUVER  (O)
Seattle is een mooie stad! Wij wandelen rond in het oude centrum rond Pioneer Square en de Smith Building, Pike Pier Market van waar de zalm naar alle werelddelen wordt verscheept of wij bezoeken het interessante Boeing Museum. Korte rit naar Vancouver.

DAG 3 VANCOUVER   (O)
Vancouver heeft een prachtige natuurlijke haven. Wij bezoeken Canada Place, een juweeltje dat een klipper met bollende zeilen voorstelt. De koepeldaken zijn het symbool voor de stad. In Stanley Park, een van de mooiste stadsparken, genieten wij van een uitzicht op de skyline van de stad en de vele passerende boten. In een van de beroemdste wijken, Gastown, het historische hart van de stad, bruist het van de creativiteit. In het noordelijk deel van de stad bezoeken wij Capilano Suspension Bridge, een hangende brug, waar ook een grote verzameling totempalen is te vinden.

DAG 4 VANCOUVER – VICTORIA – VANCOUVER   (O)
Met de veerboot varen wij naar Vancouver Island. Wij bezoeken de wereldbekende Butchart Garden, een 22 ha grote oase van rust en bloemenpracht. Na de lunch verkennen wij Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Wij wandelen naar het Parlement, de binnen­haven, het Empress hotel, Bastion Square en China Town. De liefhebbers kunnen zich verdiepen in de geschiedenis van de provincie in het Royal British Columbia Museum.

DAG 5 VANCOUVER – KAMLOOPS   (O)
Op weg naar de Rocky Mountains stoppen we geregeld om het mooie landschap te fotograferen. In Hell’s Gate nemen we de kabelbaan boven de kolkende Fraser rivier.

DAG 6 KAMLOOPS – CLEARWATER   (O)
Wij bezoeken het Wells Gray Park en zijn indrukwekkende watervallen. Met zijn 540.000 hectare is het op twee na het grootste provinciale park van British Columbia. Al wandelend maken wij kennis met deze mooie omgeving
.
DAG 7 CLEARWATER – JASPER   (O)
Op weg naar Jasper in de provincie Alberta komend vanuit het westen is de eerste echte berg meteen ook de hoogste berg van de gehele Canadese Rockies, de imposante 3.954 m hoge Mount Robson. Rondom liggen talrijke gletsjers, immense ijsvelden, bossen, bloemenweiden en mooie valleien.

DAG 8 JASPER   (O)
Jasper National Park is het grootste park in de Rockies. Wij starten onze dag met een wandeling aan het Maligne Lake, een stop aan Medicine Lake en genieten van de Maligne Canyon. Ook een bezoek aan Mount Edith Cavell, een met sneeuw bedekte rotskap staat op het programma. En via de mooie alternatieve route 93A bereiken wij de Athabasca Falls, een waterval die van een 30 m hoge rotswand omlaag stort en zich door een smalle canyon slingert.

DAG 9 JASPER – BANFF   (O)
Vandaag rijden wij door het land van gletsjers. De landschappen zijn hier adembenemend! Langs de Icefield Parkway belanden wij aan de grootste ijskap: het Columbia Icefield. Met een sneeuwmobiel maken wij een rondrit op de gletsjer die drie grote rivieren voedt. Wij rijden langs een van de mooiste bergwegen van de wereld. Een korte wandeling voert naar een platform vanwaar wij een prachtig uitzicht hebben over het 240 m lager gelegen Peyto meer. Ook Bow Lake kan zich qua schoonheid meten met de andere meren. Wij overnachten in Canmore.

DAG 10 BANFF – LAKE LOUISE   (O)
Lake Louise is een van de beroemdste plekjes natuurschoon van de Rockies. Het meer is een echt juweeltje. Verschillende wandelingen zijn mogelijk. De rest van de dag kammen wij de omgeving van Lake Louise verder uit met onder meer een bezoek aan Moraine Lake. Nadien bezoeken wij het gezellige stadje Banff.

DAG 11 BANFF   (O)
’s Morgens maken wij een wandeling in de Johnston Canyon. Na de lunch bezoeken wij de Takkakaw Falls, de spiraal tunnels, Emerald Lake en Natural Bridge.

DAG 12 BANFF – CALGARY – WATERTON LAKES   (O)
Op weg naar het prachtige Waterton Lakes met zijn glooiende grasvelden die overgaan in met sneeuw bedekte bergtoppen en mooie rotsformaties brengen wij een bezoek aan Calgary waar in 1988 de Olympische winterspelen doorgingen.

DAG 13 WATERTON LAKES – GLACIER NATIONAL PARK – MISSOULA   (O)
Na het ontbijt steken wij de grens met de USA over en doorkruisen via de Logan Pass het mooie Glacier National Park, met zijn schitterende gletsjers en meren.

DAG 14 MISSOULA – YELLOWSTONE   (O)
Mooie rit door het bergachtige noorden naar Yellowstone, het eerste nationale park van de Verenigde Staten ontstaan in 1872.

DAG 15 YELLOWSTONE   (O)
Yellowstone heeft een grote variëteit wild. Je vindt in de mooie valleien grazende bizons, grizzly’s, beren, wolven en elk. Tijdens de rondrit maak je kennis met ’s werelds meest bijzondere geisers zoals ‘The Old Faithful ‘en verschillende warmwaterbronnen.

DAG 16 YELLOWSTONE   (O)
Wij ontdekken nieuwe delen van het mooie park. De kleurrijke ‘Grand Canyon of the Yellowstone River’ is adembenemend. In de Lamar en Hayden valleien genieten wij van de prachtige fauna en flora.

DAG 17 YELLOWSTONE – GRAND TETON NATIONAL PARK   (O)
Na het ontbijt rijden wij naar het Grand Teton National Park met zijn spectaculaire landschappen, majestueuze bergtoppen, meren en uitzonderlijke dierenleven. We overnachten in Jackson.

DAG 18 JACKSON – SALT LAKE CITY   (O)
Na een prachtig landschap van meren en hoge bergtoppen, rijden wij door de landbouwstaat Idaho om uiteindelijk in de staat Utah de hoofdstad Salt Lake City te bereiken. Wij bezoeken het Capitool en Temple Square, het centrum van de Mormonen.

DAG 19 SALT LAKE CITY – BRUSSEL   (O)
We nemen de vlucht richting Brussel.

DAG 20 BRUSSEL
Aankomst te Brussel en einde van een prachtige natuurreis door de Rocky Mountains.

 

terug inhoud