Jackson, Wyoming

Jackson, gelegen in de Jackson Hole-vallei, is een populaire uitvalsbasis voor bezoeken aan nabijgelegen bezienswaardigheden als Grand Teton National Park, Yellowstone National Park Yellowstone National Park en het National Elk Refuge. Daarnaast is Jackson een geliefde locatie voor wintersporters: in de omgeving liggen namelijk verschillende skiresorts. Op cultureel gebied wordt Jackson vertegenwoordigd door het National Museum of Wildlife Art, het Grand Teton Music Festival en het Center for the Arts.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Town Square:

Het hart van Jackson wordt gevormd door de Town Square, dat aan vier kanten gekenmerkt wordt door bogen van hertengeweien. In het midden van het plein bevindt zich een monument voor gevallen soldaten uit de regio. Rondom het plein bevinden zich veel winkels, restaurants en kunstgaleries. In de zomer worden er vaak toneelstukken opgevoerd.

National Museum of Wildlife Art:

Het museum is gevestigd in een bijzonder gebouw, dat geïnspireerd is op de ruïnes van het Slains Castle in het Schotse Aberdeenshire. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het National Elk Refuge. Het museum beschikt over een collectie van Amerikaanse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw, waarbij de nadruk ligt op de ontdekking van West-Amerika door Europese pioniers. Een bijzonder onderdeel van het museum is de Sculpture Trail, dat een ode is aan het mooie landschap.

Jackson Hole Center for the Arts:

Gelegen in het hart van Jackson ligt het Center for the Arts, waar het hele jaar door voorstellingen plaatsvinden van lokale artiesten, kunstenaars en dansgezelschappen.

Jackson Hole Historical Society & Museum:

Dit museum beschikt over een permanente collectie van duizenden historische artefacten, foto's, documenten, boeken en andere media. Diverse tentoonstellingen vertellen je meer over de geschiedenis van jagers en vissers in het gebied, de ontwikkeling van wintersport, de lokale kunst, rodeo en films die in de regio opgenomen zijn.

Jackson Hole Aerial Tram:

In slechts een kwartiertje brengt de kabelbaan je vanaf Teton Village 1.200 meter omhoog, naar de top van Rendezvous Mountain. Strek je benen op een van de trails of zweef op spectaculaire wijze naar beneden met een paraglide. De kabelbaan ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Jackson aan de Moose-Wilson Road. Rijd voorzichtig in de ochtend- en avondschemer, de kans is dan aanwezig dat je wildlife spot!

terug inhoud