Albena

Albena is gelegen in het noordoosten van Bulgarije aan de schitterende Zwarte zee kust. De plaats is een beleving voor jong en oud! Albena ligt op ongeveer 90 kilometer (noordelijker) van de bekende kustplaats Varna. Albena is het meest noordelijke vakantieoord aan de kraakheldere Zwarte Zee. Het is bovendien het jongste resort onder de Bulgaarse badplaatsen.

Door het milde landklimaat, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden in de maanden mei tot oktober, is Albena ook in het voor- en naseizoen een perfecte badplaats. Dit alles, gecombineerd met de Bulgaarse gastvrijheid maakt Albena tot de meest geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin. Dit is een van de redenen waarom Albena zo populair is bij de vakantiegangers uit heel Europa. Het centrum is zeer centraal gelegen en vanuit elk hotel makkelijk te voet te bereiken. Overigens rijdt er door Albena een treintje naar het centrum en het strand dat bij bijna elk hotel stopt.


Albena heeft in totaal 14.900 bedden ter beschikking, verdeeld over 43 hotels (2-4 sterren). Alle hotels zijn aan het strand gelegen of anders in de heuvels met in ieder geval een schitterend uitzicht over zee of over de mooie achterliggende heuvels. Onlangs zijn de volgende hotels compleet gerenoveerd en beschikken thans over de modernste en comfortabelste eigenschappen:

Sinds 1998 zijn de hotels “Gergana”, “Slavuna” en “Mura” omgebouwd tot de standaard van Iberotel. Sinds 2000 zijn er ook 5 hotels die accommodatie bieden op basis van het all inclusive principe: “Oasis”, “Ralitsa”, “Orchideya A”, “Orchideya Park” en “Vita Park”.

Het meest vooraanstaande en opvallendste hotel in Albena is ongetwijfeld “Dobrudja”. Dit hotel ligt slechts 150 meter vanaf de zee en telt maar liefst 17 verdiepingen. Het hotel heeft maar liefst 3 restaurants, 2 dag bars, een nachtbar en een cafetaria op de 15 verdieping.

overzicht inhoud

index